Terezo, co konkrétně pro vás rodná Morava znamená?

Morava ke mně patří, je to mé dědictví, narodila jsem se tam a vždy se tam budu ráda vracet. Vidím to jako dnes, všechny ty krásné chvíle, když jsem byla malá holka. Taky mou pubertu, základní i střední školu...

Jaký byl dům, ve kterém jste vyrostla?

Vyrostla jsem ve vesničce nedaleko Brna a rodný dům pro mě byl zvláštní a docela i strašidelný. Měl malá okna, nízké stropy a byl celý zařízený starožitným nábytkem, na který si můj táta vždycky potrpěl. Zažila jsem tam i setkání s duchem, které mi málokdo věří. Myslím, že ten dům má skutečně zvláštní kouzlo a atmosféru. Dnes už v něm moji rodiče nežijí. Bydlí ale hned vedle v domě, ve venkovském statku s krásným jezírkem v malém lomu, po kterém táta vždycky toužil. Moc hezky si to tam všechno upravili.

Váš tatínek, Láďa Kerndl, je uznávaný muzikant a jazzový a swingový zpěvák. Vybavíte si, v které části domu nejvíce trénoval svoje hlasivky?

Většinou v našem obýváku, kde byl obrovský krb. Vždycky jsme si v něm zapálili oheň a pouštěli jsme si staré gramofonové desky. Tam jsme se společně učili duety na vystoupení. Hodně času jsem trávila i u klavíru, který jsem měla ve svém pokoji. Učila jsem se na něj hrát sedm let, ale přiznávám, že mě to moc nebavilo. Táta si moc přál, abych se dokázala ke zpívání i sama doprovodit na hudební nástroj, a to se mu tedy nevyplnilo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pomáhala jste mamince s domácností?

Měli jsme u domu krásnou zahrádku a maminka tam jeden čas pěstovala jahody, rajčata a další zeleninu. Ráda jsem si jako malá hrála venku a ty plody zahrádky okukovala a okusovala. Mámě jsem moc ráda pomáhala hlavně v kuchyni a s nadšením jsem jí asistovala při vaření.

Byla součástí vaší domácnosti i nějaká zvířata?

Zvířata jsem vždycky zbožňovala. Jako malá jsem měla rybičky a želvy. Později dva jezevčíky a také kočky, které bydlely v psí boudě na zahradě. Momentálně máme doma na Moravě dvě slečny, jezevčíky Šišinku a Bublinku.

Na Moravě chystáte zanedlouho svatbu. Bude se konat hostina na vaší zahradě?

Z pověrčivosti nechci příliš prozrazovat. Ale ano, bude na zahradě! Jsme připraveni i na nepříznivé počasí a na zahradě budou stát pro jistotu velké stany. Doufáme ale, že bude krásně. Neskutečně se těšíme na naše nejbližší a kamarády, se kterými hodláme náš sňatek oslavit. Chystáme pro ně plno překvapení a hodně dobrá jídla.

Prozradíte nám, zda zásnuby proběhly u vás doma v Praze, nebo u rodičů na Moravě?

Ani na Moravě, ani v Praze, zásnuby proběhly 1. listopadu v Paříži, v nádherném hotelu. Pro mě to byl opravdu krásný okamžik. Jsme s Rendou spolu víc jak devět let a samozřejmě jsem snila o tom, že mě jednou požádá o ruku. Minulý rok jsme ale hodně cestovali a víkend v Paříži jsem brala jen jako další výlet. Netušila jsem vůbec nic! Podrobnosti si nechám pro sebe, ale mohu prozradit, že se to stalo v nádherném apartmá s výhledem na Eiffelovu věž. Bylo jedenáct v noci a čekal tam na mě nádherný prsten od Tiffany.

Pojďme zpátky do Prahy. Jak se vám v ní s přítelem žije?

Krásně! Tím, že jsem vyrůstala na vesnici, mě baví žít ve městě a zůstane to tak i po svatbě. Nedokážu si představit, že bych žila celý svůj život na malé vesničce. S mým snoubencem žijeme v bytě blízko centra a je nám skvěle. Časem bychom se ale chtěli přestěhovat do něčeho většího. Nejspíš také do bytu s velkou terasou.

Jaký styl zařízení tvoří vaši domácnost?

Mám ráda moderní, nápadité vybavení s nádechem minulosti, strašně se mi líbí takový ten old fashion styl. Barvy v našem bytě jsou laděné do hněda a béžova a máme v něm útulno. S partnerem jezdíme hodně po světě a ubytováváme se v hotelech právě v tomto stylu. Je v nich úžasná atmosféra.

Jak jste na tom s vařením?

Vaření není zrovna moje parketa, já se starám o jiné věci v domácnosti. Renda totiž úžasně vaří, takže tahle práce zůstává na něm. Navíc ho to moc baví.

Zažila jste někdy v bytě něco, z čeho šel strach?

Jednou jsem volala na tísňovou linku, protože jsem si myslela, že naši sousedé jsou zloději. Zažila jsem plno extrémních bouřek, při kterých vypadl proud na několik hodin. Nemám bouřky ráda, protože se hrozně bojím. A zažila jsem i vyvolávání duchů přímo v našem domě.

Nedávno jste natočila nový videoklip ke skladbě Klišé z Plyše. Jaké bylo natáčení?

Videoklip ke skladbě Klišé z Plyše je dost bláznivý a kontroverzní. Samotné natáčení bylo ze začátku trošku strnulé, protože jsme se museli vžít do svých rolí a dělat si ze sebe legraci. Při natáčení jsme se neuvěřitelně nasmáli, nejvíce jsem v sobě dusila smích při scéně se striptérem. Tancuje tam totiž kolem mě jen v trenýrkách a sem tam do mě v zápalu tance vrazí. Celé je to samozřejmě myšleno s velkou nadsázkou.

Vizitka

  • Narodila se 6.10.1986 v Brně
  • Pět let závodně stepovala, je držitelkou několika vítězství z mistrovství ČR a 4. místa z mistrovství světa
  • Od 8 let veřejně vystupovala se svým otcem a jeho orchestrem Jazz Friends, dále s orchestrem Gustava Broma, později i s orchestrem Felixe Slováčka a dalšími big bandy
  • V červnu 2001 natočila s dívčím triem Black Milk spolu s Terezou Černochovou a Helenou Zeťovou CD "Modrej dým"
  • V roce 2002 získalo trio Českého Slavíka za objev roku a cenu Akademie
  • V roce 2005 odchází z Black Milk na sólovou dráhu
  • Reprezentovala Českou republiku v druhém semifinále Eurovize
  • Jejím dlouholetým partnerem, manažerem a budoucím manželem je René Mayer

Foto: Archiv Terezy Kerndlové, ČTK