(Ne)průhledná elegance

Především se nám zalíbily interiérové dekorace z akrylátu od Adiana Interio. Jde o desky, do kterých lze zalít prakticky cokoliv – kamínky, trávy, listí… Mohou imitovat vzácné polodrahokamy, mohou vypadat přesně tak, jak chcete.

Také nás zaujala velmi široká a pestrá nabídka designových fólií na sklo. Chcete mít skleněné dveře, okna nebo dělicí stěny hezčí, neprůhledné, a přitom elegantní? Není problém. Už nemusíte počítat jen s několika nezajímavými vzory. Nabídka je hodně široká. Zaujaly nás třeba vzory, které imitují okenní vitráže.

ForArch

(Ne)vyberete si

Zarazilo nás, že bychom si sami jen těžko vybrali ze současné nabídky dveří. Ne proto, že by byla malá. Naopak. Výrobci se předhánějí v novinkách, vzorech a materiálech. Vybrat si bez pochybností tak skoro nejde. Vždy se objeví nějaké další a další dveře, které by se vám mohly líbit. Nás zaujaly soukromí malovýrobci, kteří nabízejí dveře z masivu. Nejsou nejlevnější, ale dokážou nabídnout třeba imitaci rokokových portálů, dveře z jednoho kusu starého dřeva…

ForArch

(Ne)moderní

Retro. To je slovo, které se neslo hodně často na mnoha stáncích. Návrat ke starým a osvědčeným tvarům, historickým dekoracím, eleganci… To všechno se objevilo na stáncích, kde byste to třeba jen těžko čekali. Třeba výrobci elektroinstalací nabízejí nové modely zásuvek a vypínačů s historizujícími tvary, jaké známe z domů našich babiček. Stánků s výrobci krbů a kamen tu bylo možná víc, než je zájemců. To ovšem znamená tvrdý boj o zákazníka, ze kterého profitují. Takže i zde se ukazuje, že moderní minimalistické krby na líh jsou sice stále žádané, ale stále víc se prosazují klasická kachlová kamna, krby moderní, ale v barokním hávu… Prostě něco, co se na chalupu hodí víc než pravoúhlá moderna.

ForArch