Dokumentaristka Olga Špátová, kandidát na ministra kultury Daniel Herman, architekti AI -DESIGN - Jura Bečička a Petr Vágner /"Rejnok"/, evangelický farář Daniel Smetana /Lisbon Church/, Francesco Augusto Razetto z NF Eleutheria /Kaplicky Prize/, architekt Václav Aulický, galerista Zdeněk Sklenář a Eliška Kaplicky Fuchsová /NF Kaplicky Centre/ promluví o tvorbě, vizích, světě tohoto architekta. Budou prezentovány stavby realizované i plánované, a také současná činnost nadačního fondu Kaplicky Centre, jehož cílem je uchovat odkaz Jana Kaplického a značky Future Systems.

Záměrem akce je uctění památky tohoto světově uznávaného architekta a rozvinutí diskuze, nových impulzů v architektuře obecně. V rámci filmové projekce zazní komentáře Davida Vávry, dcery Pavla Bobka Kláry Mixové a dalších především k tématu přejmenování ulice Československé armády na třídu Jana Kaplického, podle přání jeho dlouholetého přítele Pavla Bobka. V průběhu večera dojde též k předání Čestného uznání Mensy ČR Janu Kaplickému.

Akce vychází z nezávislé iniciativy a probíhá za podpory nadačního fondu Kaplicky Centre.

Komponovaný večer se uskuteční 14. 1. 2014 v 17:00, ve velkém sále Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí, vstup zdarma.

Titulní foto: Preco Group/Alžběta Jungrová