Bydlíte v pražském bytě. Jak dlouho vám trvalo, než jste ho našla?

Trvalo mi to tři roky. Nutno ale podotknout, že jsem nehledala soustavně a intenzivně. Spíš nárazově. Byt ovšem musel projít kompletní rekonstrukcí, než jsem se nastěhovala. Z původního bytu zůstaly jen obvodové zdi a parkety, které jsem nechala taky zrenovovat.

Pomáhal vám se zařízením architekt, anebo jste si poradila sama?

Architekta jsem nepotřebovala. Moc mi pomohla kamarádka Jana, která se mnou jezdila po obchodech a kombinovala různé kusy nábytku tak, aby vytvářely útulný domov. A i když jsem zpočátku na pár věcí, které navrhovala, nadšeně nekývala, jsem ráda, že jsem ji poslechla. V bytě se cítím skvěle, a až najdu čas na pár posledních nedodělků, bude to ještě lepší.

Na co jste ve vašem bytě nejvíce pyšná?

Pyšná je silné slovo. Jsem nadšená z šatny, do které se vejde úplně všechno – včetně nepořádku, když je náhodou potřeba. Mám krásnou komodu, stolek v obýváku a lavici v jídelně…

ČTĚTE TAKÉ:

Chystáte si ještě něco pořídit nebo změnit v nejbližší době?

Ano, potřebuju ještě vymalovat jednu stěnu na fialovo-modrou, další stěnu vytapetovat. Objednala jsem si dva obrazy, které by mi zútulnily prostor, plus nějaké další maličkosti. Zatím nebyl čas a vlastně ani energie, ale na jaře bych chtěla, aby bylo hotovo.

Vyrobila jste v bytě něco sama?

Vůbec nic. Nejsem zrovna manuálně zručná a tím pádem mě to ani nebaví. Takže pokud někdy bude v bytě nějaká tvořivost, určitě neponese můj rukopis.

Co se naposledy rozbilo a kdo to opravil?

Naposledy kotel. Přijela jsem z hor a v bytě bylo necelých 19 stupňů. Stále jsem se snažila mačkat knoflík na ovladači a přitápět, ale naprosto zbytečně. Takže jsem zavolala opraváře, a ten pomačkal pár jiných knoflíků a za deset sekund měl všechno spraveno.

Pěstujete doma nějaké kytičky? Necháváte si od někoho radit?

Asi i kvůli tomu, že mi nikdo neradí, jich to moje „pěstování“ pár už nepřežilo. Ale snažím se. Mám pár orchidejí, bonsají, kaktusy a celkem často i čerstvě nařezané květiny.

Přemýšlíte, že se do budoucna ještě přestěhujete?

Někdy v budoucnu určitě ano. Byt není moc velký. A jestli jednou budou kolem mě běhat i nějaké děti, v tomto prostoru bychom o sebe zakopávali.

Vizitka:

  • Narodila se ve znamení Střelce 12. prosince 1978 ve Znojmě.
  • Vystudovala Vysokou školu ekonomickou a poté od září roku 2006 pracuje v České televizi, kde reportuje ekonomické zprávy, moderuje večerní Události a ranní zpravodajské Studio 6.
  • Dříve též zpívala v různých hudebních kapelách, například v uskupení Zanthia.
  • Za rok 2010 byla oceněna cenou TýTý v kategorii Objev roku.

Foto: Petr Merta, archiv ČT