Žijete v Praze a v Plzni. Jak to zvládáte?

Zatím bydlím opravdu velmi provizorně. V Plzni v pronajaté garsonce a v Praze v třípokojovém bytě, kde nás je víc.

ČTĚTE TAKÉ:

V kterém bytě býváte více?

V pražském. Bydlíme tam čtyři. S přítelkyní jsme v jedné místnosti a v druhých dvou naše dvě kamarádky. Pokoje jsou izolované, takže máme soukromí. Jinak se scházíme uprostřed v kuchyni.

Co rozhodlo, že jste se nastěhoval právě sem?

Kamarádka sháněla někoho do pronájmu, a jelikož moje přítelkyně studuje, a já platím ještě nájem v Plzni, tak jsme chtěli něco levného. To rozhodlo.

Bylo zapotřebí nějakých úprav, než jste se nastěhoval?

Největší úpravou, do které jsem se pustil, bylo pověšení závěsu do koupelny a ještě se chystám vymalovat. Tím, že tam nebydlím nastálo, tak se nechci pouštět do ničeho dalšího.

V jakém stylu jste si pokoj zařídil?

V japonském, ale jen proto, že jsem si pořídil futon a nízkou japonskou postel, což je výborná věc. Tehdy jsem ještě nevěděl, kde budu bydlet, tak jsem si koupil aspoň postel, abych se všude cítil jako doma. Postel určuje charakter prostoru. Jinak ostatní zařízení je hodně jednoduché. Štendry z Ikey, textilní police apod. Je to jen na pár měsíců, rozhodně ne napořád.

Na co jste ve vašem bytě pyšný?

Na spolubydlící. Jsou fajn, a to je to nejdůležitější. Nepořádají žádné večírky, vzájemně se nerušíme. Večer si třeba společně pustíme televizi, jsme pohodová parta jako v Přátelích.

Chystáte se něco změnit v nejbližší době?

Vymalovat nějakou světlou barvou a pověsit si obrazy a různé dárky, co jsme dostali. Rád bych si ještě na stěnu připevnil televizi, aby bylo v místnosti více místa.

Budete malovat sám, nebo si pozvete odborníka?

Sám, ale nevím, jestli to zvládnu. Ještě jsem to nikdy nedělal. Od malování mě odrazuje to, že by se měla seškrábat původní barva. A to mi přijde jako šílená práce, na kterou nemám čas. Kvůli tomu vymalování pořád oddaluji, jinak už by bylo vymalováno. Uvidíme, jestli než se odstěhujeme, bude vymalováno.

Pěstujete nějaké květiny?

Po původní nájemnici nám v pokoji zůstala velká palma, která nám nevyhovovala, tak jsme ji zrušili. Teď nepěstujeme nic.

Vyrobil jste něco v bytě sám?

Ne, pouze jsem sešrouboval poličky z Ikey.

Jak máte s přítelkyní rozdělené domácí práce?

Přítelkyně je obratnější v kuchyni, takže tam vládne, a já jí pomáhám. Kupodivu, když se chci do něčeho pustit sám, tak to vždy převezme a dokončí sama. Nechce si do toho nechat mluvit, za což jsem jí vděčný. Jinak o praní a uklízení se stará ten, kdo má zrovna čas. Oba pereme, vysáváme nebo převlíkáme postele.

Máte doma nějakou sbírku?

Nemám, kvůli prostoru. A vlastně jsem je neměl ani u rodičů, kde jsem dřív bydlel. Jen tatínek sbíral modely lodí, které sám vyráběl, a hlavolamů. Také mnoho knih.

Kam byste se rád přestěhoval?

Ukáže se, jestli budu pracovně víc v Praze, nebo Plzni. Podle toho budu vybírat lokalitu. Chtěl bych zůstat ve městě. Vyhovuje mi bydlení v bytě. Lidé mají rádi vymazlené byty na okraji Prahy, někde na Černém Mostě. Mně by se líbilo klidně něco zatuchlejšího v centru. Hlavně si přeju světlý byt a nemusí být ani nijak zvlášť velký. Stačí pro dva a do budoucna i pro tři.

Vizitka:

  • Narodil se 21. prosince 1987 v Praze.
  • Po ukončeném gymnáziu vystudoval DAMU.
  • Stálé angažmá má v Divadle Josefa Kajetána Tyla v Plzni.
  • Zahrál si jednu z hlavních rolí ve filmu Lidice, nebo v seriálech První oddělení a Expozitura.
  • V Divadle Járy Cimrmana hraje v představení Ideální pár s Kristýnou Leichtovou.

Foto: archiv Marka Adamczyka