Recept na čištění velkých oken

Velká okna jsou moderní. Ale umývat je, to je hrozná práce. Vorwerk představil novinku v oblasti umývání právě takových oken. Jmenuje se Kobold VG100. Ten kombinuje hned tři kroky do jednoho – předmytí, mytí a leštění. Tyto kroky jsou zajištěny utěrkou z mikrovláken, která rovnoměrně zvlhčuje okenní výplň vodou a čisticím prostředkem a současně odstraňuje všechny nečistoty, a gumovou lištou, která spolu s výkonným sáním okamžitě odvádí špinavou vodu do zásobníku. Okno je tak v jednom kroku nejen čisté, ale i perfektně naleštěné. Přístroj zvládne na jednu náplň 80 ml vody a zhruba 5 ml detergentu umýt a naleštit až 20 m², přičemž se zdaleka nemusí jednat pouze o okna. VG100 zvládne vyleštit i skleněné stoly, zrcadla a další plochy s hladkým povrchem. Při váze necelý jeden kilogram se s ním snadno pracuje i jednou rukou.

Planetární míchání

Česká značka Concept přináší na trh nové míchací roboty RM 4420 a 4421 MOMENTO s bohatým příslušenstvím. Jejich předností je nový planetární systém míchání. Díky této funkci se metla otáčí jak kolem své osy, tak kolem obvodu mísy. Suroviny jsou lépe promíchány, těsto je přesně takové, jaké má být, a vše je hotovo v minimálním čase. V teplovzdorné skleněné nádobě mixéru o objemu až 1,5 l můžete mixovat nejen běžné suroviny jako koktejly, zeleninu a ovoce, ale i horké omáčky a polévky, takže je nebudete muset přelévat a chladit, a ušetříte tím spoustu nádobí. Navíc mixér perfektně rozseká i led. Vychytávkou je také dokonale těsnící víko, díky němuž nádobu maximálně využijete. Výkonný mlýnek na maso se třemi výměnnými nástavci umožňuje umlít až 3 kg masa najednou, a to do šesti minut. Nemusíte si tak pořizovat další spotřebič a ušetříte místo v kuchyni. Roboty mají příkon 650 W.

Světlo a zvuk

Chcete poslouchat svoji oblíbenou hudbu i tam, kam nechcete nebo nemůžete přenášet přehrávač? Nebo chcete překvapit linoucí se hudbou, když nebude vidět žádný reproduktor? Pak zkuste originální řešení – energeticky úspornou LED žárovku s integrovaným reproduktorem AwoX Striim Light. Použít ji můžete například v koupelně, kterou naplní nejen intimním osvětlením, ale i romantickou hudbou.

„AwoX Striim Light stačí umístit do jakékoliv standardní lampy, lampičky nebo světla a pomocí technologie Bluetooth nebo Wi-Fi propojit s přehrávačem, počítačem, chytrým telefonem nebo tabletem,“ říká Ondřej Žatečka ze společnosti Audiopro, která do ČR hrající žárovky dováží. Pak si můžete užívat svou hudbu bez nutnosti přenášet objemnější přehrávač. Variantu AwoX Striim Light Wi-Fi lze navíc ovládat pomocí aplikace AwoX StriimCONTROL pro Android, iOS, MAC i Win PC.

Hrající žárovka AwoX Striim Light vás uchvátí skvělým zvukem, jednoduchým řešením, elegantním designem a snadným dálkovým ovládáním pro vypnutí a zapnutí světla i nastavení hlasitosti.

Cena 2 772 Kč, s Wi-Fi 4 164 Kč na Kreatek.cz

Opravdu robotický VYSAVAČ

Všimli jste si, že robotické vysavače vlastně nejsou vysavače? Že fungují na principu zametání? Ovšem se všemi jeho nectnostmi. Společnost Samsung představila Powerbot VR9000, robotický vysavač se skutečným sacím výkonem. Ten prach skutečně nasává. Díky vysokému sacímu výkonu, který je zásluhou pokročilé technologie Digital Inverter až 60krát vyšší než u běžných robotických vysavačů, předznamenává začátek nové éry úklidu. Hubice s o polovinu delším kartáčem má mnohem širší záběr, a zajišťuje tak rychlejší a efektivnější úklid.

Powerbot VR9000 nepoužívá boční kartáče, takže je málo pravděpodobné, že by se do něj zamotaly kabely nebo vlákna koberce.

Pohyb vysavače Powerbot VR9000 navíc usnadňují kolečka Easy Pass umístěná na bocích přístroje. Větší kolečka s průměrem až 105 mm a schopnost nadzvednout se až o 15 mm umožňují vysavači snadno překonat překážky, jako jsou kabely nebo prahy dveří.

Zcela unikátní funkce vysavače Powerbot VR9000 má název Point Cleaning. Dálkové ovládání s laserovým ukazovátkem umožňuje ukázat na určité místo, které je třeba vyčistit. Vysavač přejede na označené místo a čistí jej tak dlouho, dokud jej ovládání navádí. Díky této funkci už není nutné přístroj přenášet za chodu tam, kde je potřeba vysát.

Cena je 26 900 Kč včetně DPH.

Dortíky jak z cukrárny

Díky růžovému dortíkovači 3 v 1 od ECG můžete být v mžiku cukrářkou. Tvarem připomíná něco mezi remoskou a sendvičovačem a díky třem výměnným deskám umožňuje svižně připravit až sedm dortíků, muffinů nebo dvanáct dortových lízátek na jeden zátah a pokračovat další várkou. Součástí výbavy je totiž hned 24 lízátkových tyčinek.

Nepřilnavá povrchová úprava jednotlivých pečicích ploch zabrání připečení těsta a díky tepelně izolované rukojeti se nemusíte bát, že se při manipulaci s dortíkovačem spálíte. Samozřejmostí je také indikátor připojení do sítě a připravenosti k pečení.

Stylový dortíkovač ECG PD 099 3in1 pořídíte v síti prodejen Expert Elektro za doporučenou cenu 899 Kč.