Něco pro krásné Vánoce

Vánoce dělá nejen stromek a kapr, ale také doplňky, jako je vánoční hvězda do okna. Pokud ji ještě nemáte nebo chcete novou, pořiďte si nádhernou závěsnou lampu Gold Star za 689 Kč na www.bellarose.cz. Součástí dodávky je i elektrická šňůra dlouhá 3,5 metru.

Dešťové květinové sprchy

Kromě půvabného designu nabízí Grohe Rainshower Flower Collection také precizní technologie. Aby vaši kůži oblažil jedinečný dojem vlahého letního deště, používají sprchy technologii DreamSpray, která vodu rovnoměrně vede k jednotlivých tryskám. Navíc nový povrch zajistí, že chrom si uchová špičkový lesk i po letech užívání.

Cena: 3 228 Kč na www.grohe.cz.

Party kdekoli

Posloucháte hudbu dnes už prakticky jen z mobilu? Nechce se vám kupovat velký neskladný přehrávač s dokovacím zařízením, který prostě nevyužijete? Zkuste malý bezdrátový reproduktor Sony SRS-X3 s technologiemi NFC a Bluetooth. Těmi se připojí k jakémukoliv mobilu a výkonem 20 W přehraje perfektně vaši muziku. Hmotnost reproduktoru je 850 g a na jedno nabití akumulátoru vydrží hrát až sedm hodin. Cena 4 100 Kč.

Vysoké hodiny s kukačkou

Sněhově bílé stojací kyvadlové hodiny s kukačkou Lowell nabízejí automatický tichý režim, který od desíti večer do pěti ráno zajišťuje klidný spánek. 97 centimetrů vysoké hodiny mají quartzový hodinový bateriový strojek s plynulým tichým chodem.

Najdete na Alza Trendy za 5 490 Kč.

Hrnec, mixér, šlehač – vše v jednom

Vadí vám záplava hrnců, desítky kuchyňských elektrospotřebičů a hodiny času stráveného v kuchyni? Toužíte po přístroji, který vám rychle, úsporně a bez dalšího nádobí usnadní vaření? Pořiďte si pomocníka, se kterým bude příprava jídla hračka.

Díky maximální integraci součástek a funkcí zvládne vše, na co jen v kuchyni při tepelné přípravě vašeho pokrmu pomyslíte. Od teď můžete ohřívat, mixovat, mlít, šlehat, krájet a mnoho dalšího v jediném univerzálním přístroji. Dokonce i údržba bude snadná – mytí je prováděno speciálním samočisticím mechanismem. Navíc Thermomix nyní přichází s novou modernější verzí. Díky neustálým inovacím je tento multifunkční pomocník doplněn dotykovým ovládáním, které vám ještě více usnadní vaření. Snadno pomocí dotykové obrazovky a jednoho otočného ovladače zvolíte funkci a přístroj pracuje za vás. Vybrat si můžete z široké databáze receptů prostřednictvím funkce Thermomix Chip či jednoduše připravit vaše oblíbené menu.

Trápí vás v domácnosti také nedostatek potravin, které zrovna potřebujete k vaření? Skrze Thermomix máte i možnost naplánovat si jídelníček a zároveň s chytrým telefonem vygenerovat seznam surovin, se kterým se poté vydáte na nákup. Při přípravě vašeho oblíbeného pokrmu vám nyní bude skutečně stačit pouze jeden spotřebič a prst.

Nový Thermomix TM5 zakoupíte za 29 395 Kč, s balíčkem 190 chutných receptů. www.thermomix.cz

Rychlé teplo

Netradiční sloupový ventilátor Dyson AM05 vás již hned na první pohled zaujme svým atraktivním vzhledem a provedením z pera známého britského designéra Jamese Dysona. Nenajdete na něm totiž žádné lopatky jako u klasických ventilátorů, které mnohdy nejsou schopny efektivně foukat horký vzduch po celé místnosti a navíc mají mnohem vyšší spotřebu. Revoluční technologie Air Multiplier nasává vzduch a násobí jeho rychlost až 6x, a vy se tak budete cítit vždy maximálně pohodlně v pokoji, který v zimě vyhřeje a v létě ochladí. Ne nadarmo ho proto němečtí spotřebitelé zvolili produktem roku 2013.

V prodeji za 10 499 Kč s DPH. www.dyson.cz

Truncator – chytrá koza na dřevo

Chytrá nová koza na řezání dřeva Truncator využívá několik výklopných držáků, které vyklápí polena přímo do kolečka nebo vámi používaného kontejneru, tímto odpadá zvedání nařezaných polen ze země, šetří vám záda a čas. Plné kolečko nařezaných polen trvá jen několik vteřin.

Vánoční slevy a video znázorňující, jak Truncator funguje, najdete na webových stránkách www.truncator.cz.

Devět čajových pokladů

Sto lidí, sto chutí, říká se. Ale sto chutí má i v průběhu jediného dne každý z nás. Připočteme-li i další členy domácnosti a případné hosty, kteří mají rádi čaj, budeme rozhodně potřebovat rozmanitý výběr. Kartonová krabice 9 čajových pokladů ukrývá jak silné a výrazné černé čaje, tak i jemné a posilující čaje zelené nebo bezkofeinové ovocné čaje AHMAD TEA London. Z devíti druhů po deseti samostatně balených čajových sáčcích si vybere každý, dle své momentální chuti. 9 čajových pokladů je zároveň výborným dárkem pro všechny milovníky čajů.

  • Černé čaje: English breakfast, Earl Grey a černý čaj s vanilkou
  • Zelené čaje: čistý zelený, zelený s jemným jasmínem nebo malinou a granátovým jablkem
  • Ovocné čaje: Lesní plody, Třešeň se šípkem a Černý rybíz

Koupejte se a tančete

Značka Urban Revolt, zaměřující se na stylové a trendy zařízení, představuje nový vodotěsný bluetooth reproduktor Lago. S výdrží až 6 hodin přehrávání je určen pro použití ve sprchách, vířivkách či jiných vlhkých prostorách.

Reproduktor Lago je vyveden v trojúhelníkovém tvaru se zaoblenými rohy s dominantním středovým terčem zelené barvy obsahujícím tlačítka pro nastavení hlasitosti, přehrávání a výběru skladeb a dále také pro příjem telefonního hovoru. Bezproblémové uchycení vodotěsného těla standardu IPX4 je řešeno prostřednictvím velké přísavky v zadní části reproduktoru.

Přenos signálu z chytrého mobilního telefonu, tabletu či jiného zdrojového zařízení zajišťuje technologie bluetooth, a to až na vzdálenost 10 m. Dobíjení vestavěného akumulátoru je řešeno přes USB rozhraní.

Vodotěsný reproduktor Urban Revolt Lago bude k dispozici na trhu od prvního prosincového týdne za doporučenou koncovou cenu 699 Kč s DPH pro Českou republiku a 24,99 euro s DPH na Slovensku.

Nádobí pro klasiky

Stylové kolekce českého porcelánu Leander jsou ideálním dárkem pro ty, kteří nepropadli modernímu designu, ale vyznávají klasiku. Vyrábí se ručně z těch nejlepších surovin a zdobí je originální motivy a drahé kovy. Například soubor kolekcí Sabina je typický velice střízlivými liniemi, které propojují uměleckou a užitnou hodnotu. Geometrická, a přesto velice křehká vločka se promítá do přesných linií v kombinaci s jemným květovým vzorem podtrženým výraznější okrajovou linkou.

Maloobchodní ceny:

  • Jídelní set pro 6 lidí od 7 999 Kč
  • Kávový set pro 6 lidí od 3 299 Kč
  • Šálek s podšálkem od 145 Kč

Sběratelé krabiček od sirek – POZOR!

Speciální limitovaná edice s historickými motivy na krabičkách zápalek připomene koncem letošního roku výročí 175 let zrodu tradiční české a dnes i světoznámé značky Solo. Klasickými sirkami škrtáme již od roku 1839, kdy byla slavná sušická sirkárna založena pány Vojtěchem Scheinostem a Bernardem Fürthem. Nyní, v době výročí světoznámé značky Solo, si milovníci a sběratelé krabiček od zápalek budou moci pořídit motivy, kterými škrtali i naši prapradědové.

Více na www.solo.cz.

Portské v karafě

Quinta das Carvalhas 10YO v karafě a dárkovém boxu je tradiční portugalské víno, které zraje 10 let v dubových sudech. Vůně je bohatá s aroma rozinek, karamelu a sušeného ovoce. Chuť je plná a elegantní s tóny sušeného ovoce, střední sladkostí a dlouhým karamelových závěrem. Hrozny na toto víno pochází z velmi starých vinic, hrozny jsou vymačkány tradičním způsobem – šlapáním.

K dostání v originálním dárkovém balení desetiletého portského v karafě a dárkovém boxu za 799 Kč na global-wines.cz.

Váha, která nepotřebuje baterky

Chcete novou koupelnovou váhu? Pak si pořiďte takovou, kde nebudete muset nikdy měnit baterky. Je velmi dobrou ekologickou volbou a díky speciálním nožičkám ideální pro všechny typy rovných povrchů včetně koberců. Se speciální protiskluzovou úpravou je koupelnová váha Brabantia bezpečná i na mokrém povrchu. Tato koupelnová váha funguje až do 160 kg s přesností 0,1 kg a na prostorném a snadno čitelném displeji si lze zvolit váhové jednotky. Souvislá plocha je vyrobena z odolného skla, které se snadno myje.

Cena na Brabantia-shop.cz je 899 Kč.

U nás Gustav vládne silou

V pivovaru Litovel neusínáme na vavřínech. Na počest nejslavnějšího zápasníka všech dob Gustava Frištenského, velkého vlastence a vzácného člověka, který v Litovli prožil rovné půlstoletí, uvařili naši pivovarníci polotmavé nefiltrované pivo pojmenované Gustav. Jedinečné poctivé pivo plné síly – právě takové, jakým byl Gustav sám.

Litovel Gustav 13° – silný nefiltrovaný polotmavý speciál, držitel titulu Zlatá Česká pivní pečeť pro rok 2012.