Když vysavač, tak malý!

Máte doma málo místa? Nemáte prostor na gigantické vysavače? Tak si pořiďte takový, který se vám vejde všude.

Vhodnou volbou může být nový vysavač Dyson DC48 s rozměry pouhých 20,1 x 25,3 x 38,2 cm a váhou 4,83 kg. Tím však výčet jeho výhod zdaleka nekončí. Jeho maximální příkon je 1050 W, tedy hluboko pod maximální hranicí povolenou novou normou Evropské unie (ta umožňuje prodej vysavačů s příkonem maximálně do 1600 W). Sací výkon 180 W zajišťuje silný proud nasávaného vzduchu a objem nádoby pro prach je 0,5 litru. Vysypete ji snadno do odpadkového koše, nevyžaduje použití žádných sáčků, které jsou zbytečným nákladem a navíc se prachem postupně ucpávají jejich póry, a tím klesá sací výkon vysavače. Ten je naopak u bezsáčkových vysavačů Dyson vždy konstantní. Navíc je vysavač konstruován pro co nejnižší hlučnost (81 dB).

Dokonalou separaci nečistot zajišťuje patentovaný systém cyklon, který z nasátého vzduchu oddělí do sběrné nádoby i ty nejjemnější částečky prachu. Vzduch, který z vysavače pak vychází, je skutečně čistý a zbavený alergenů díky nejpokročilejší generaci doživotních HEPA filtrů. Snadno se s ním manévruje díky Ball konstrukci, nastavitelná teleskopická trubice a nízká hmotnost vám zajistí snadné vysávání, které zvládne každý člen vaší domácnosti. Vysavač je vybaven rotačním turbokartáčem s karbonovými vlákny a rotačním Tangle-Free mini turbokartáčem. Záruka na vysavače Dyson je 5 let (na díly a práci).

Cena: 12 300 Kč

Váha jako univerzální pomocník

Vážit na decimálce se dnes už nevyplatí. Moderní elektronické váhy dokážou toho mnohem víc a rychleji. Jsou mnohem praktičtější, jsou lehounké a skladné a navíc dokážou změřit třeba i objem vody, oleje či mléka nebo fungovat jako minutka.

Přesně taková je i kuchyňská váha ECG KV 130. Tato ultratenká elektronická kráska v luxusním kovovém designu, s přehledným LCD displejem a možností zavěšení na stěnu je snem každé aktivní kuchařky.

Kromě již zmiňovaných funkcí si umí poradit s odečtem váhy misky či jiné nádoby (funkce TARA) a dokáže dovažovat, tedy odměřovat postupně přidávané suroviny. Zvládne zátěž do 5 kg, přičemž sama neváží ani 70 g a měří 17 x 23,5 x 3,5 cm.

Cena v Expert Elektro: 499 Kč

Lampa, která neunaví oči

Philips představil stolní lampy EyeCare, které rovnoměrně osvětlí pracovní či studijní plochu tak, aby se světlo od hladkého povrchu neodráželo a vás po delší práci nebolely oči. Díky simulaci denního světla také pomáhají déle a efektivněji se soustředit. Ve spojení s ergonomickým tvarem pro snadnou manipulaci, USB připojením, možností stmívání a LED technologií nabízí ideální světelné podmínky pro práci nebo čtení u stolu.

U lampy EyeCare se světlo neodráží v jednom bodě, ale je rovnoměrně rozprostřeno, a je tedy pro naše oči příjemnější. Snižuje jejich únavu a celkové vyčerpání. Navíc simuluje studené denní světlo, které nás udržuje aktivními, lépe se tak soustředíme a déle udržíme pozornost.

Každá činnost vyžaduje jiné světelné podmínky, proto jsou lampy EyeCare lehce stmívatelné. Flexibilita při nastavení optimální intenzity světla je totiž dalším z důležitých faktorů při výběru stolní lampičky. Ergonomický tvar dovoluje nastavit si výšku i směr svícení tak, aby se co nejlépe přizpůsobilo požadavkům jednotlivých čtenářů. Lampy jsou vybaveny integrovanou technologií LED, která zajistí větší úsporu energie. Ve stojanu některých modelů se nachází i USB připojení, které vám odlehčí od přebytečných kabelů například při nabíjení telefonu či tabletu. EyeCare je v dostání v několika zajímavých designech, které se perfektně hodí do interiéru kanceláře, pracovny nebo dětského pokoje. Jistě potěší nejen vášnivé čtenáře, ale každého, kdo potřebuje dlouho pracovat nebo studovat.

Stolní lampy Philips EyeCare jsou k dispozici v šesti variantách – Mallet, Robot, Pivot, Spoon, Blade a Lamina.

Přenosný elegán

Chcete koupit domů přenosný přehrávač, ale potřebujete nějaké veselejší barvy? Přenosné micro rádio Sencor SPT 229X se pyšní šesti barevnými variantami, takže s ním zabodujete na všech frontách.

Zastánci klasických hudebních nosičů ocení přehrávání CD, poradí si však i s dnes samozřejmými MP3 skladbami. Prostřednictvím USB můžete nahrát až 16 GB.

Při přehrávání písniček je samozřejmostí nastavení jejich opakování a přeskakování. Rádio je vybaveno dvěma 1W reproduktory a disponuje AUX IN konektorem o velikosti 3,5 mm s možností připojení sluchátek. Díky šesti dvoubarevným kombinacím zapadne tento malý audiosystém do každé domácnosti. Výhodou je kromě síťového napájení na 230 V i možnost použití baterek pro případ, že se ocitnete bez elektřiny.

Cena: 949 Kč

Čistota i pro alergiky

Průzkum ukázal, že polovina dětí trpí či v minulosti trpěla alergiemi, a to především na prach, roztoče či zvířecí srst. Většinou se jedná o děti žijící ve městech. Jelikož v domácím prostředí tráví naše ratolesti až 90 % jejich volného času, měli bychom denně uklízet a vysávat účinným vysavačem.

Electrolux proto přichází s řešením v podobě vysavače nové generace UltraOne Zuopower s příkonem 1 250 W. Tento sáčkový vysavač při práci využívá omyvatelný filtr Allergy Plus zaručující spolehlivost při úklidu vaší domácnosti. Je vybaven jednoduchým ovládáním na rukojeti s funkcí AUTO k nastavení automatické regulace výkonu a proudění vzduchu pro optimální vysávání. Díky inovační technologii Silent Air nebude vaše práce slyšet, ale pouze vidět.

Pokud jste zastánci bezsáčkových vysavačů, nováčkem mezi nimi je UltraFlex Ufanimal s omyvatelným filtrem. Doporučujeme ho všem milovníkům jednoduchých řešení, kdy se nemusíte starat o to, zda jste nezapomněli dokoupit nové sáčky do vysavače. Inteligentní nádobu na prach lze vyprázdnit naprosto jednoduše a bez kontaktu s nečistotami. Pro snadnou manipulaci s prachem je na dně úzké nádoby na prach umístěno víko, jehož pomocí lze vyprazdňování prachu regulovat, a zabránit tak jeho rozptýlení zpět do místnosti. K dokonalému odstranění zvířecích chlupů z podlah, tkanin a nábytku Electrolux vybavil tento vysavač speciální hubicí AeroPro Miniturbo s rotačním kartáčem.