Luxus v Maroku

Marocký Marakéš je už dlouhou dobu oblíbeným letoviskem slavných a bohatých lidí. A tady je na prodej přes Christie´s ohromný areál Dar Olfa. O impozantní nemovitosti napovídá mnoho už ohromná červená vstupní brána. Za ní se skrývá velký pozemek s vlastním jezerem, několika plaveckými bazény nebo třeba vodopádem. Samotný dům pak má dvanáct ložnic, vícepatrovou knihovnu, noční bar, divadlo… Cena 52,94 milionů liber, v přepočtu asi 1,9 miliardy korun.

One57

Mezonet v manhattanském mrakodrapu One57 koupil miliardář Bill Ackman s přáteli za 90 milionů dolarů (přes dvě miliardy korun). Byt zabírající 75. a 76. patro nejvyššího obytného domu v USA by měl být tento rok na prodej. Očekává se nárůst ceny minimálně 20 %.

Andaluský klenot

Pokud chcete něco opravdu dokonale odpočinkového, pak byste se měli zajímat o koupi andaluského klenotu z dob Miguela de Cervantese. Monte del Duque je vila, která je naprosto dokonalým zázemím pro ty, kteří hledají pohodu a odpočinek v dobách moderních technologií, šílených kolon v centrech měst a výprodejových akcí v supermarketech. Jen 75 minut jízdy autem od letiště v Málaze je ohromný pozemek na kopcích andaluských hor, kde dosud běhají jeleni, divoká prasata, rostou zde olivovníkové a eukalyptové háje, je zde vysázeno 100 000 korkových dubů a velký borovicový les. Navíc je dům zcela soběstačný. Slunce zásobuje vše elektřinou a na pozemku je mnoho pramenů, které dodávají vodu jak do domu, tak do několika bazénů.

Samotný dům má dvě jídelny, tři reprezentační sály, ohromnou knihovnu, malé separátní domy pro hosty, pro třináct zaměstnanců a také pro pilota vrtulníku. Součástí je totiž i heliport. Cena je 34 milionů liber, tedy 1,2 miliardy korun.

Byt Woodyho Johnsona

Na exkluzivní adrese New York 834 Fifth Avenue prodal dříve slavný hráč New York Jets Woody Johnson velký mezonetový byt. Měl inkasovat 80 milionů dolarů (1,8 miliardy korun). Nyní je prý byt znovu na prodej. Aukční síň Sotheby´s prý tento byt připravuje do svých nabídek. Cena se prý má ještě šplhat nahoru.

Miami Beach

Těsně u pláže v Miami Beach stojí osmnáctipatrová budova Faena House. Je to dílo Normana Fostera a Rem Koolhaase a celou stavbu financoval argentinský developer a majitel rozsáhlé sítě hotelů Alan Faena. Moderní design budovy, exkluzivní umístění a perfektní služby v domě dávají dohromady cenu kolem padesáti milionů dolarů (1,1 miliardy korun).