Slitina ze skutteruditu je přitom známá už mnoho let. Používá se například na sondách Voyager, které putují za hranice naší sluneční soustavy. Jenže tady teplo vyrábí malý izotopový reaktor. Použití v klasických odvětvích je nasnadě.

Představte si komín, který by byl vyložen tímto materiálem. Zatopili byste si a ještě byste si vyrobili elektřinu. Stejně tak byste mohli získat elektřinu na příhřev vody právě z vody, kterou jste v boileru ohřáli. Teplá vody, která by z boileru vytékala, by ohřívala nový materiál, který by vyráběl elektřinu, využitou na ohřev další vody.

Samozřejmě, že nejde o žádné perpetum mobile. Termodynamické zákony stále platí, ale pár drobných součástí z nového materiálu a najednou máte celkem slušný příjem elektrické energie. Nebo si představte solární kolektory, které pracují s vysokými teplotami. Nejenže by ohřály vodu, ale pidáním spodní vrstvy ze slitiny skutteruditu by ještě navíc produkovaly elektrickou energii.

Laboratoř Jet Propulsion Laboratory z Pasadeny si nechala materiál patentovat a oznámila, že do tří měsíců by na trhu měly být první výrobky.