V roce 2004 si Prose koupil dům v Detroitu za 4,3 milionu dolarů. Aby nemusel platit daně, dal jej jako honorární konzul přepsat na ČR a jeho ministerstvo zahraničí. Bohužel ministerstvo o tom nevědělo. Americké úřady po Prosovi zaplatit několikasettisícovou daň tedy chtěly.

Prose obhajoval, že jako honorární konzul nemusí v daném státě platit daně apod. Jenže jeho počínání bylo řekněme tak trochu v šedé zóně. Koupil si totiž ohromné sídlo o podlahové ploše téměř 1500 metrů čtverečných, které využíval jako svůj vlastní dům, ale kam měl psaný i svůj honorární konzulát. Dům má pět ložnic, sedm koupelen a osm toalet, garáž pro šest vozidel a také malé kino.

To není zrovna standardní výbava honorárního konzulátu. Navíc majetek musí být registrován u země, jejímž konzulem je. Bohužel Prose, jinak velmi úspěšný místní lékař v oblasti geriatrie, se rozhodl tento výrazný nadstandard napsat na český stát bez jeho vědomí. Výsledek byl, že Prose nakonec musel daň zaplatit a ze své pozice honorárního konzula odejít.

Nyní je dům opět na prodej. Stojí 14,5 milionu dolarů, což je opravdu velká částka na to, že stojí ve městě, které nemá zrovna zářivou budoucnost – v Detroitu.