Náš výlet za úžasnými hotely světa se tentokrát zastaví v rakouských Alpách, kde v údolí Ötztaler leží místo, které není vyloženě o lyžování. Proč také. Tady se odpočívá jinak. Ve vodě. Hotel Aqua Dome nabízí úžasné bazény, množství saun, masáží a dalších odpočinkových míst, kde se dokáže vaše tělo uvolnit, a třeba i po dlouhé lyžovačce. I venkovní bazény jsou totiž teplé i v nejtužší zimě. Napájí je totiž termální prameny, takže mají neuvěřitelnou teplotu 34 a 36 °C. Kdo si chce pořádně zaplavat, ten asi z velkých vnitřních bazénů zamíří ven, kde je jeden dlouhý bazén s délkou 90 metrů! Vystupující kulovité bazény pak jsou plněny sodíkovou a solnou vodou. Navíc mají podvodní hudbu, jsou barevně osvětlovány jak na diskotéce, takže tohle je to pravé místo pro noční party.

Ráno, až vás bude bolet hlava, vás čeká cvičení ve vodě – buď klasická gymnastika, nebo vodní rotopedy.

Ale jelikož jsme web o bydlení, zajímá nás hlavně architektura. Hotel je umístěný lehce stranou od samotného vodního areálu. Jeho nenápadná architektura v alpském stylu se rozvíjí především při pohledu z bazénů. Jde o opravdu velký areál, zasazený doprostřed údolí, na kterém se tyčí majestátní alpské vrcholy. Ročně se zde ubytuje až 350 000 návštěvníků, což je neuvěřitelné číslo. Tomu je také uzpůsoben celý provoz areálu.

Vše je rakousky přesné a dokonalé. A jelikož jsme v Rakousku, bylo zapotřebí umístit sem i odkazy na tradiční rakouskou architekturu a interiéry. Jenže do tak velkého areálu a tak velkého provozu prostě typické dřevěnice zasadit nejde. A tak pokoje jsou sice moderní, ale mají lehký nádech místní architektury. Vybere si každý – od moderních tvarů a designu (na obrázcích), až po velké rodinné apartmány, které spíš voní domáckým prostředím.