Dětský oddíl má kapacitu 16 míst s 2 místy pro kočárek. Stěny i strop dětského oddílu jsou polepeny dětským motivem. Od zbytku vlaku je oddíl oddělen závěsem. Pro zabavení dětí jsou tu kromě her k zapůjčení, omalovánek a palubního zábavního portálu také tablety, které si děti mohou zdarma zapůjčit. V tabletu jsou pohádky a dětské hry.

Děti se mohou zapojit do nově vytvořeného věrnostního programu. V tomto programu je možné získat odměny za nasbírané body za cesty vlakem. Každé 3 měsíce budou v programu nové dárky. Součástí je i soutěž o cestovní kufry.

Projekt je připravovaný s nejprodávanější značkou dětských nápojů Kubík. Všechny děti, kterým nebylo ještě 15 let, získají při každé jízdě Kubíkovu ovocnou svačinku.

Vlaky společnosti LEO Express jsou již nyní přizpůsobené pro cestování s malými dětmi. Všechny jednotky jsou plně nízkopodlažní, nástup s kočárkem usnadňuje výsuvná plošina. Maminky mají navíc svá sedadla přímo v prostoru s kočárky.

Dětský oddíl je přímo vyznačen v rezervačním systému na stránkách le.cz a dětem do 6 let zde jsou prodávány jízdenky automaticky. Vezměte děti na výlet do Prahy, Olomouce, Ostravy, Košic a dalších měst.