Už jen to místo – vila je umístěna na St-Jean-Cap-Ferrat, tedy na poloostrově mezi Nice a Monakem. To místo se váží zlatem. Ale je pravda, že tady už máme možná trochu nadhodnocenou cenu. Jedna miliarda eur je i na tohle místo a tuhle vilu dost. Během posledních dvou let se propadl trh s nemovitostmi na exkluzivních místech ve Francii, Anglii či Monaku o pěkných pár desítek procent, protože ruští miliardáři začali pociťovat problémy spojené s ekonomickými represemi, které svět uvalil na jejich zemi. Realitní kanceláře vyhlížejí zájemce třeba z Číny, ale tady je trochu problém v tom, že vzdálenost mezi Pekingem a Nice je ještě dvojnásobná proti Moskvě.

Vila Leopolda II.

Nabídka za jednu miliardu znamená, že jde o nejdražší soukromou vilu světa, tedy pokud by samozřejmě byla za tuto cenu prodána.

Dům na pobřeží má deset ložnic, 20 skleníků s exotickou vegetací, na 15 akrech je zasázeno 15 000 rostlin… Vila byla postavena v sedmdesátých letech devatenáctého století pro belgického krále Leopolda II. Měla několik majitelů, přičemž nejdéle ji vlastnila rodina Marnier-Lapostolle, a to od 20. let století dvacátého. Tato rodina, která vlastní likérku Grand Marnier, ji prodala letos jiné světoznámé společnosti vyrábějící další světoznámý nápoj – Campari. Kdo si dům koupí, bude mít nejen exkluzivní dům, ale i exkluzivní sousedy. Bude to například světoznámý skladatel Andrew Lloyd Webber nebo spoluzakladatel Microsoftu Paul Allen.