Začneme s bytem. Ten dvojnásobný držitel ceny Grammy koupil v roce 2012 v přepočtu za 149 milionů korun. Pořídil si jej se svým přítelem, v Sýrii narozeným, ve Švédsku vychovaným a v Londýně pracujícím konceptuálním umělcem Jwanem Yosefem (Ricky Martin v roce 2010 přiznal homosexualitu). Jde původně o dvě bytové jednotky spojené v jednu. Byt má téměř 300 m2, jsou v něm čtyři ložnice a stejný počet koupelen.

Teď byt nabídl k odprodeji za cenu trochu vyšší – 212 milionů korun.

Ostatně peníze bude potřebovat. Vždyť koupil dům v Beverly Hills. Ten ho stál 342 milionů korun. Za to si pořídil jedno z nejpečlivěji ukrytých míst v luxusní čtvrti boháčů. Dům je totiž posazen pod svahem za vysokou zdí, takže není na něj z žádné strany vidět. Samotná budova má podlahovou plochu převyšující tisíc metrů čtverečných. Je to velmi luxusní dům, plný světla díky velkým posuvným oknům a s místem pro spoustu přátel. Vždyť je tady sedm ložnic, devět koupelen, vícepatrové kino, vinný sklípek na 800 lahví, bar, vnitřní obývací pokoj s krbem, venkovní sezení s krbem, wellness centrum a velký bazén. Jen ten wellness má podlahovou plochu 185 m2.

Dům byl v prodeji už od května, ale s příliš optimistickou cenou 427 milionů korun. Po snížení ceny majitelem se k ní přihlásil Ricky Martin a dokonce ještě usmlouval cenu o několik set tisíc dolarů dolů.

Ricky Martin je známý realitní magnát. Nemovitosti nakupuje a prodává ve velkém. Už měl byty v Miami Beach na Floridě, v New Yorku, Los Angeles. Všechny prodal. Dnes mimo výše uvedeného domu vlastní dům v rodném Portoriku, vilu v Madridu a soukromý ostrov kousek od Ria de Janeira.