V průběhu čtvrtstoletí se z něj stala tradiční a vysoce uznávaná událost ve světě elektrotechniky. Navzdory své dlouhé tradici se však soustředí na technologické novinky a aktuální technologické trendy, a i proto se stále těší velkému zájmu profesionální veřejnosti.

Veletrh AMPER koncentruje na jednom místě odborníky z oborů elektrotechniky a elektroniky i nadšence moderních technologií. V posledních pěti letech se veletrhu aktivně účastní více než 600 vystavovatelů a v průběhu 4 dní jej navštíví přes 40 000 návštěvníků. Svou účast na jubilejním 25. ročníku již potvrdilo více než 500 firem. Jsou mezi nimi světoví lídři ve svých oborech, významné ryze české firmy i začínající startupy. Přehlídka technologií je doplněna o bohatý doprovodný program, který je připravován ve spolupráci s mediálními a odbornými partnery veletrhu a je tvořen přednáškami, semináři a tematickými expozicemi.

AMPER SMART CITY reprezentuje specifické odvětví tzv. chytrých technologií, které si kladou za cíl zvýšit kvalitu života ve městě. Patří sem např. systémy inteligentního řízení městského osvětlení, využívání obnovitelných zdrojů energie, zavádění prvků smart grids, systémy inteligentních budov, elektromobilita, rozvoj městské dopravy, dopravní telematika a parkovací systémy, ale také moderní systémy pro komunikaci vedení města s občany. Na prezentaci novinek přímo na stáncích vystavovatelů bude navazovat konference „SMART CITY v praxi“ určená pro technicky zaměřené odborníky, kteří budou tato chytrá řešení implementovat do konkrétních řešení v daném městě. Konference proběhne v úterý 21. 3. 2017. Novinky z oblasti smart city na veletrhu představí např. firma Teco, specialista na průmyslovou automatizaci, inteligentní elektroinstalaci a SMART GRID.

Živý program přednášek z oblasti průmyslové automatizace zachytí, jak automatizace posouvá průmysl směrem k naplnění koncepce Industry 4.0. Změny, kterými dnes průmyslové provozy procházejí, představí osobnosti ze světa průmyslové automatizace, průmyslové informatiky a senzoriky. Toto FÓRUM AUTOMATIZACE proběhne v hale V.

Již podruhé proběhne na veletrhu AMPER 30. Celostátní setkání elektrotechniků. Jedná se o dvoudenní odborně-společenskou akci, která se koná za účasti největších expertů v oboru. Probírat se budou nejen nové zákony a normy, ale také příklady z praxe.

AMPER Start Up vychází vstříc novým a začínajícím firmám, které by se rády prezentovaly na výstavní ploše největšího tuzemského veletrhu ve svém oboru bez nutnosti nákladné investice. Návštěvnicky populární součástí veletrhu je také přehlídka elektromobilů a nejmodernějších infrastrukturních zařízení pro elektromobily AMPER Motion.

Redakce portálu Elektrika.tv bude na veletrhu AMPER 2017 pokračovat ve svém živém vysílání na mediální scéně AMPER FÓRUM a přinese živé diskuse na aktuální témata v oboru, rozhovory o exponátech, pohledy na veletrh očima návštěvníků, studentů, vystavovatelů, novinářů, ale také pořadatelů.

V rámci oslav čtvrtstoletí veletrhu AMPER – ve znamení technického pokroku, je připravena také řada novinek, které zvýší komfort vystavovatelů i návštěvníků veletrhu. Novinky zahrnují atraktivní web, který bude spuštěn začátkem roku 2017, a také nové online uživatelské rozhraní pro vystavovatele.

Více informací naleznete na www.amper.cz.