Krásnější vily asi najdete těžko. Tahle nádherná typická stavba tohoto regionu stojí na osmihektarovém pozemku se zahradou, zrenovovanou přesně podle originálu. Je tu postavený i velký bazén, oranžerie, vodní prvky, posilovna, sauna a také hostinský dům.

Samotný dům Pabla Picassa je opravdu rozsáhlý. Má patnáct ložnic, 32 pokojů a 13 koupelen, to vše na podlahové ploše 1709 m2. Ale ne vždy to tak vypadalo. Když malíř dům kupoval, měl „jen“ 23 místností. Vše nechal zrenovovat a rozšířit tak, aby to vyhovovalo jeho představě nejúžasnějšího sídla, které si vysnil. Po jeho smrti opustila jeho žena, paní Roqueová, dům tak, jak byl. Na nic nesáhla a odjela. Třicet let dům stál uzavřený, tichý. Prý i brýle na čtení Pabla Picassa byly na svém místě i po těch třiceti letech.

V domě je několik obývacích pokojů. Jeden je například přímo spojen s terasou, další má rozlehlý krb. Je tu i vinný sklípek pro 5000 lahví vína.

Pokud chcete dům koupit, máte možnost. Jen vyvolávací cena 18 milionů liber, což je něco přes půl miliardy korun, není úplně lidová.