V roce 2005 koupil nádherný pozemek o rozloze 12 akrů (tedy skoro 50 000 metrů čtverečních) s koloniálním panským sídlem o 800 čtverečních metrech v Eads, a to za 1,5 milionu dolarů. V roce 2010 se ho poprvé pokoušel prodat za téměř 2 miliony dolarů, ale nenašli se žádní zájemci. Nyní se Stevenova nemovitost opět objevila na trhu realit, a to za výhodnou cenu 1,25 milionu dolarů - o čtvrt milionu méně, než za co ji původně herec koupil.

65letá hollywoodská hvězda s prodejem nepospíchá. Mnoho času tráví na cestách, zejména po Rusku, kde herec navázal přátelský vztah s prezidentem Putinem, který mu dokonce udělil ruské občanství. Pokud Steven zavítá domů do Ameriky, čeká ho jeho další sídlo v národním parku Tonto, poblíž Phoenixu, kde vlastní nemovitost o rozloze 845 metrů čtverečních, jež se nachází na 12akrovém pozemku, na hřebeni hory s výhledem na golfové hřiště Chiricahua. Tu koupil již před sedmi lety.

Seagal a jeho manželka, bývalá tanečnice Erdenetuya Batsukhová, se rozhodli pro prodej svého domu v Eads, malém městě v Tennessee asi půl hodiny od Memphisu, právě proto, že ho příliš nevyužívají.

Třípodlažní dům se nachází nedaleko pensylvánských pláží, ale na samotném pozemku je samozřejmě vlastní bazén. V přízemí domu se také nachází prostor pro domácí kino, dobře vybavená tělocvična a plný bar.

Akční hvězda filmů, jako je „Přepadení v Pacifiku“, „Těžko ho zabít“ nebo „Aljaška v plamenech“, stále pracuje na mnoha filmech, v posledních letech spíše jako režisér a filmový producent.