Nádherné sídlo, postavené v roce 2009, stojí na pozemku o rozloze 10 akrů a má úžasný výhled na pohoří Cascade. V domě o celkové ploše 400 metrů čtverečních se nachází čtyři ložnice a pět koupelen. Matthew zde bydlel se svojí manželkou, italskou modelkou Margharitou Ronchi, a jejich dvěma dětmi – dcerou Kyle a synem Byronem.

V roce 2011 dělal Matthew Fox rozhovor pro známý deník Daily Mail a pozval do svého sídla v Bend novináře, aby mu ukázal nejen tuto luxusní vilu, ale také své malé letadlo, pro které má na pozemku i vlastní hangár. Jak v rozhovoru řekl:

„Můj hangár je můj úkryt. Někteří kluci mají zahradní domek nebo dílnu, kde mohou zmizet. Toto je moje svatyně, kde se dostanu pryč od světa, kde je to jen já, auto a moje letadlo.“

Z této své lásky si také vzal inspiraci i pro vybavení domu. Šikmé střechy jako by přímo vybízely ke vzlétnutí, větráky uvnitř ve tvaru vrtulí, použití povrchů z nerezavějící oceli a další.

Čisté, moderní linie jsou vizuálním kontrastem drsné krajiny přímo před rozlehlými okny. Nemovitost v hodnotě 4 milionů dolarů nabízí veškeré pohodlí domova, včetně vyhřívaných betonových podlah, výrobků značky Pedini a kuchyňských spotřebičů Miele. Díky solárním panelům vedle domu je celý chod domácnosti pokryt sluneční energií.

Všechny místnosti jsou velmi prostorné a vzdušné, velká okna vpouštějí dovnitř spoustu světla.

Matthew Fox je v městečku, kam se s rodinou nastěhoval v roce 2010, samozřejmě velmi známou osobností, a proto místní obyvatelé litují, že se rodina rozhodla vilu prodat a odstěhovat se.