Zámek na pozemku o rozloze téměř 18 km² má nádhernou velkou vstupní halu a osm ložnic. Podle záznamů se zde Jindřich VIII. zdržoval při několika svých cestách do nedaleké svatyně Panny Marie z Walsinghamu, kde se modlil za narození syna a dědice trůnu.

Pokaždé s ním byla jedna z jeho manželek. Jak je známo, syna se sice dočkal, ale ten zemřel ve věku 16 let a na trůn nastoupila jeho dcera Marie, známá pro svou katolickou horlivost a potírání protestantských rebelů jako Krvavá Mary.

Sídlo postavené v typickém anglickém stylu cihlových staveb na sobě stále nese znaky Tudorovců i dalších významných aristokratických rodin, jež zde po nějakou dobu sídlily, jako například královský erb nad hlavním vchodem, vitráže s erby významných rodů atd.

V hlavní hale, která je přes 12 metrů dlouhá, se nachází obrovský kamenný krb, krby však najdeme v každé z ložnic, neboť to byl v Jindřichově době jediný způsob, jak chladné místnosti vytopit.

Zámek byl využíván zhruba do 18. století, pak byl ponechán prázdný a začal chátrat. Teprve ve 20.-30. letech minulého století proběhla renovace některých částí zámku, které byly v již havarijním stavu. V 90. letech proběhla rekonstrukce, která stála přibližně million liber, nicméně stále jsou potřeba další větší opravy.

Kdo si však sídlo zakoupí, získá dvě nemovitosti za cenu jedné. Na pozemku se totiž nachází ještě usedlost se třemi ložnicemi a dvěma dílnami, které v případě potřeby rovněž lze přestavět na obytné místnosti.