Kouzelný nevelký domek schovaný v hornaté krajině, obklopený loukami a nedalekými skalami, se úplně nabízí jako venkovské sídlo. Na pozemku pokrytém trávou a vzrostlými stromy nenajdete žádné moderní výdobytky, jako bazén nebo terasu vybavenou ke grilování, přesto na vás okamžitě dýchne poklidná a příjemná atmosféra skotského venkova.

Celý domek se rozkládá na ploše 400 metrů čtverečních a nabízí pohodlné bydlení i pro větší rodinu. Vzdušné, velké průchozí místnosti jsou vybavené zčásti starožitným nábytkem, zčásti nábytkem moderním, ale respektujícím původní design. Celému domku dominuje dřevo a přírodní materiály, případně výzdoba v přírodním stylu, jako jsou květinové vzory na křeslech a sedačkách.

Kromě obývacího pokoje, plně vybavené kuchyně s jídelnou a pracovny se zde nacházejí čtyři ložnice pojmenované po účastnících výpravy – Scott, Wilson, Bowers a Evants.

Scott s Wilsonem strávili v Burnside Lodge v roce 1910 asi šest měsíců plánováním a přípravami na expedici k jižnímu pólu. Toho se jim sice podařilo dosáhnout 17. ledna 1912, ale již dva měsíce nato společně na Antarktidě zemřeli, protože se při plánování dopustili řady zásadních chyb, které se jim pak na ledovém kontinentu vymstily.