Veletrh v úterý 18. září zahájí konference TECHNOLOGICKÉ FÓRUM: investice_technologie, kde v úvodním diskuzním panelu vystoupí premiér a vrcholní představitelé rezortů průmyslu a obchodu, dopravy a místního rozvoje. K otázce bezpečnosti chytré domácnosti bude směřovat informační brožura a seminář Jak bezpečněji bydlet v úterý 18. září od TZB-info. V rámci úvodního dne se mohou návštěvníci zúčastnit i semináře Bezpečná komunikace v KNX systémové instalaci – KNX Secure, kterou pořádá KNX národní skupina České republiky. Seminář na téma Projektování staveb z pohledu zásad prevence kriminality, novinky v GDPR určený pro projektanty a montážní firmy v oboru ochrana osob a majetku přinese AMBO.

Ve středu 19. září se připravuje mj. konference Bezpečná škola – základ bezpečné obce. Ministerstvo vnitra ČR zve zástupce municipality na odpolední blok s názvem Bezpečná škola jako základ bezpečí v obci, který je určen pracovníkům Policie ČR, Ministerstva vnitra ČR, Cechu mechanických zámkových systémů ČR a zájemcům z řad zástupců škol a školských zařízení a jejich zřizovatelům, kteří by měli být schopni držet krok s novými trendy v oblasti ochrany osob a majetku, a to se zvláštním zaměřením na problematiku bezpečných škol.

Ve čtvrtek 20. 9. se koná již 3. ročník konference Požární bezpečnost staveb, kterou pořádá portál TZB-info. Odborníci z České metrologické společnosti zase připraví seminář Trendy a praxe v oblasti umělého osvětlení interiérů, součástí programu bude i workshop Parametry osvětlovacích soustav a svítidel LED od Světlo v praxi. Pátek 21. září bude Dnem vytápění a sobota 22. září se představí jako Den stavby. Řadu přednášek o nových stavebních materiálech doplní i doprovodný program na téma dřevostavby. Od úterního zahájení až do pátku bude na veletrhu probíhat Soutěžní přehlídka stavebních řemesel SUSO. Zlevněnou vstupenku najdete zde: www.forarch.cz/sleva. Více info: www.forarch.cz.

Moderní energetická řešení od ČEZ Prodej: Fotovoltaika s bateriemi, chytrý termostat nebo elektromobil

Jak funguje energeticky chytrá domácnost? Návštěvníci FOR ARCH si mohou například vyzkoušet evropskou jedničku mezi chytrými termostaty tado°, fotovoltaickou elektrárnu s bateriemi nebo moderní řešení pro vytápění domu. Pro zájemce o čistou dopravu je k dispozici elektromobil, který je možné z fotovoltaické elektrárny nabíjet.

Generálním partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.