Novostavba i změna stavby musí splnit podmínku kolaudace v letech 2010 - 2018, energetickou třídu B a lepší. Odborná porota hodnotí architekturu, konstrukční, technické, technologické řešení budovy a další parametry. Přihlášená budova bude automaticky zařazena do soutěže E.ON Energy Globe Award 2019.

Odměny vítězům

Odměnou vítězům je nejen prezentace jejich vize a práce, uznání odborníků a široké veřejnosti, ale i finanční ocenění, hodnotné věcné ceny do domu, víkendové pobyty v pasivním domě v Českém ráji, půjčení elektromobilu na víkend nebo mobil. Všichni soutěžící získají zlevněné vstupenky na veletrh FOR PASIV a VIP kartu na celoroční vstup do areálu PVA.

Hlasování veřejnosti

Hlasování veřejnosti proběhne 17. prosince 2018 - 29. ledna 2019 na www.pasivni-dum.cz a hlasovat se bude ze všech přihlášených budov. Vyhlášení vítězů se uskuteční 7. února 2019, u příležitosti zahájení veletrhu FOR PASIV.

Vyhlašovatelem soutěže je Státní fond životního prostředí České republiky a společnost ABF ve spolupráci s Centrem pasivního domu.