Robert Redford, populární americký herec, známý z filmů Zaříkávač koní, Vzpomínky na Afriku, kde si zahrál s báječnou Meryl Streep, Všichni prezidentovi muži nebo Velký Gatsby, se rozhodl skončit se životem rančera a vrátit se do velkoměsta, a tak nabídl k prodeji svou usedlost s více než desetiakrovým pozemkem, velkým bazénem a budovou o rozloze více než 520 metrů čtverečních.

Je snadné představit si tuto hollywoodskou ikonu Roberta Redforda v jeho kovbojském oblečení, jak stojí na verandě tohoto nádherného domu v údolí Napa Valley, které má tajemné kouzlo některých Redfordových filmů, jako například Butch Cassidy a Sundance Kid. Redford a jeho manželka, malířka Sibylle Szaggars Redford, koupili nemovitost v roce 2004.

Hlavní budova je posazena na kopci, s výhledem na vinice, a byla postavena v roce 1998. Exteriér je bíle vyštukován a dům se vyznačuje středomořským architektonickým stylem. V interiéru spatříte moderní čisté linie, dřevem obložené stropy a téměř v každé místnosti krb. Celkově působí dům velmi svěže i díky velkým proskleným stěnám.

V hlavní budově se kromě tří ložnic s vlastními koupelnami a hlavní ložnicí v podobě apartmánu, rovněž s vlastní koupelnou, nachází velký obývací pokoj s nádherným centrálním kamenným krbem, který tvoří dominantu celé místnosti, moderně zařízená kuchyně s jídelnou a pracovna. Kromě toho zde také najdete ateliér hercovy manželky. Nádherná prosklená místnost se vstupem na terasu je přímo ideální nejen k malování, ale také k odpočinku.

Na pozemku se nachází velká prostorná garáž o 90 metrech čtverečních, padesátimetrová dílna, relaxační bazén, vířivka a také zeleninová zahrada se záhony, o kterou se starala především Redfordova manželka. V domě samozřejmě nechybí posilovna, za kterou by se nemusel stydět ani profesionální sportovec. Zde se herec udržuje v kondici.

Zalesněné stezky vás z pozemku dovedou do nedalekého Meadowood Resortu, kde se nachází velké golfové hřiště, tenisové kurty, lázně a několik restaurací. Autem během pěti minut dorazíte do centra města Saint Helena, kde se rovněž nacházejí restaurace, butiky a další podniky. Hlavním důvodem, proč se herec se svojí manželkou rozhodli opustit tuto oázu klidu, kterou sami z velké části vybudovali, je to, že v San Franciscu bydlí Redfordovy děti a herec by chtěl být ke své rodině blíž.