Motivy zasněžené krajiny a dětských zimních radovánek v jemných ilustracích nás zavedou do dob bezstarostného mládí. Každý jednotlivý kus vypráví svůj vlastní příběh, který je součástí celku. Nádherný porcelán pro slavnostní tabuli i sváteční dekorace je k dispozici ve stylově zpracovaných obalech, které podtrhují jeho jedinečnost a reprezentativnost.

„U každého jednotlivého kusu jsem brala v potaz jeho tvar a využití. A vzpomínala jsem na svoje dětství, kdy jsem jídávala u babičky na starém porcelánu z 19. století,“ uvedla ke své tvorbě Renáta Fučíková. „Měli jsme talíře z lovecké kolekce mého pradědečka, vášnivého nimroda. Kolem houbové polévky se mi vinuly dubové větve a skákali ohaři. Další vzpomínkou bylo moje dětské nádobí, na němž jsem měla malé indiány. Když jsem dojedla kaši, za odměnu jsem si mohla prohlédnout, jak skáčou kolem teepee, jedou na koni a koupou se v řece.“

Právě tyto vzpomínky běžely autorce hlavou, když navrhovala velký talíř na cukroví: pojala ho jako rybník, kde se honí děti na bruslích. Starší kluci hrají hokej, holky zkoušejí piruety, malé děti šmajdají a padají. Ale všem je dobře, protože jsou Vánoce.

Při své tvorbě Fučíková myslela i na to, že Rosenthal prodává svůj porcelán do všech koutů světa, včetně Ameriky a Dálného východu. Tam všude zaslala obraz středoevropské zimy a vánoční rodinné radosti. Největší motivací jí ale byla představa rodin, které si jejím porcelánem ozdobí vánoční stůl.

„Myslela jsem na děti, jak budou s radostí hledat malé příběhy na talířcích a miskách. Myslela jsem na jejich maminky, jak budou láskyplně aranžovat cukroví mezi lyžaře, veverky a modravé havrany. Myslela jsem na tatínky, jak budou s chutí plenit plné mísy a pak najdou na jejich dně sportovce a řeknou si: Ha! Je čas začít se hýbat! Myslela jsem na to, že se rodiny i s babičkami a dědečky sejdou a zavzpomínají, jaké bývaly Vánoce kdysi. Protože i druhá polovina 20. století je pro dnešní děti kdysi,“ uzavírá s trochou nostalgie Fučíková.