Krásná vilka Matham Manor v East Molesey v Surrey se do vlastnictví anglického krále dostala v roce 1530 a nachází se v okolí jeho oblíbeného paláce Hampton Court. Kolem paláce nechal král zbudovat velký lovecký park, ve kterém se tato “lovecká chata” nachází. Některé z architektonických prvků, které jsou ve vile k vidění, sahají podle odborníků až do 14. století, nicméně nemovitost prošla během 18. století velkou rekonstrukcí.

Jindřich VIII. vlastnil přibližně 60 nemovitostí, ale tato v Hampton Court patřila k jeho oblíbeným a trávil zde hodně volného času. Zejména v jeho pokročilém věku, kdy trpěl velkou nadváhou, častými bolestmi zad a bolestivými otoky a záněty v nohách, cesta do jeho hlavního sídla ve Windsoru byla často nad jeho síly. Proto zakoupil velké pozemky v Hampton Courtu a většinu času pobýval zde. Do oploceného lesa, kam se vydával na lov, nechal vysadit jeleny. Po jeho smrti byl však park zrušen a jeleni byli převezeni do Windsoru. Matham Manor byl roku 1632 prodán Karlem I. bohatému obchodníkovi z Londýna.

Zatímco si vila zachovává stavební rysy z doby přestavby, vybavení domu je velmi moderní, elegantní a pohodlné. Současní majitelé v posledních šesti letech provedli několik úprav, a tak tento dům je nyní skvělým rodinným sídlem i pro velkou rodinu. Ponechány byly některé originální prvky, jako trámoví nebo otevřený krb obezděný původními cihlami, které modernímu vzhledu domu dodávají neotřelou atmosféru.

Nemovitost má téměř 450 metrů čtverečních užitné plochy, na které se nachází obývací pokoj s jídelnou a kuchyní, rodinným pokojem, jakousi technickou místností a šesti ložnicemi, takže každá z Jindřichových manželek by tu měla svou komnatu, kdyby se tu všechny sešly. V domě jsou tři velké prostorné koupelny.

Během rekonstrukcí byly objeveny tajné tunely, které vedly k domu. Zřejmě měly sloužit jako únikové cesty v případě nouze. V okolní zahradě je možné posedět si v několika příjemných zákoutích či přímo na anglickém trávníku. V jednom z koutů zahrady se nachází i minibludiště tvořené zakrslými keříky. Celá zahrada je obklopena zděnou zdí, jež je ukončena velkou branou s ovládáním na elektrický pohon. Zeď umožňuje svým majitelům dostatek soukromí před okolními zvědavci.