Energeticky šetrné budovy dnes už nejsou jen doménou několika desítek lidí. S přijetím nového zákona o energiích řekla vláda, že nízkoenergetický dům se stane standardem. Navíc se znova otevírá státem podporovaná ekonomická kampaň Zelená úsporám. Veletrh FOR PASIV tak dá mnoho odpovědí a nabídek v této oblasti stavebnictví a bydlení.

Jde o jediný veletrh specializovaný na výstavbu, provoz i rekonstrukci těchto staveb. Návštěvníci se budou moci seznámit s moderními i klasickými stavebními materiály, technologiemi a postupy. Dozví se o novinkách v technickém vybavení staveb, např. ve vytápění, výměně vzduchu, alternativních zdrojích energií, vodním hospodářství a dalších. Neméně atraktivní bude představení diagnostických metod, provádění termovizních měření, zjišťování vzduchotěsnosti, měření proudění vzduchu a šíření vlhkosti.

Zorientovat se v nabídce stavebních firem, naplánovat rekonstrukci a využít státních dotací není pro každého jednoduché, a proto veřejnost jistě ocení služby odborníků poradenského centra. Četné dotazy na místě zodpovědí architekti, odborní projektanti, energetičtí auditoři, finanční poradci, odborní technici, jak ze stavebních oborů, tak z oblasti technických zařízení. Program nabídne i přednášky a školení, zkušenosti s již postavenými domy apod.