Luxusní nemovitost, známá pod názvem The Wood House, se na realitním trhu poprvé objevila v roce 2016, a to za 7,5 milionu liber, ale bohužel tenkrát se zpěvákovi nepodařilo kupce najít. Nyní, kdy šel s cenou dolů při druhé nabídce, nakonec uspěl.

Dům se šesti ložnicemi byl postaven již v roce 1800 v jakobínském stylu. Těžké dubové sloupy, velká arkýřová okna a vzorované omítky – tradiční znaky tohoto architektonického stylu – jsou tak typické pro domy ve východní Anglii, v okresech Suffolk či Essex.

Sídlo bylo navrženo architekty Walterem Ernestem Towerem a Charlesem Eamerem Kempem, jenž je v Británii proslulý jako architekt a designér viktoriánských vitráží. V domě jsou velmi dominantní a působivé dřevěné obklady, okrasné omítky a kamenné krby, jež najdete v každé místnosti, zcela v duchu viktoriánských sídel.

Navzdory historickému stylu se uvnitř nachází skvěle vybavená kuchyně, bar, herna, a dokonce soukromý promítací sál. Nezapomeňme ani na velkou knihovnu.

Na pozemku o rozloze téměř 17 akrů najdeme nejen venkovní bazén s terasou, ale také nádhernou růžovou zahradu, tenisový kurt, a dokonce vlastní fotbalové hřiště v originální velikosti! Můžete se vydat na plavbu po jezeře, které je vybaveno velkým molem, kde je možné zakotvit jachtu.

Rod Stewart (74) zakoupil toto nádherné sídlo v roce 1986, a to pod svým plným jménem Roderick David Stewart. Kupní cena však nikde není uvedena. Pokud nový majitel zachová kompozici a vybavení domu, bude se tu bezesporu cítit, jako by se vrátil o několik století zpět do minulosti.