V anketě letos soutěžilo 106 dřevěných staveb, což je druhý nejvyšší počet v její historii. Pro tyto stavby hlasovalo 14 odborných porotců a široká veřejnost. Ta poslala dřevěným stavbám 44 598 hlasů. Všichni vítězové dostali voňavý dubový diplom, poukaz na 10 000 Kč a pro své soutěžní dílo titul „Dřevěná stavba roku v dané kategorii“.

„Dřevěné stavby prospívají našemu zdraví i planetě a chrání teplo domova. Proto je prostřednictvím naší ankety podporujeme,” vysvětlil cíl projektu Stanislav Polák, ředitel Nadace dřevo pro život. Ta letos zorganizovala už 9. ročník soutěžní ankety, která se tento rok koná pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana, ministryně pro místní rozvoj, ministerstva průmyslu a obchodu, ministerstva životního prostředí, Svazu měst a obcí České republiky a za podpory významných partnerů.

Finalisty ankety (stavby umístěné na 1. - 3. místě) si prohlédněte na našem webu v sekci Vítězové 2019, všechna díla letošního ročníku najdete v naší Galerii. Soutěžní díla najdete také v katalogu a na roll-upech, které putují po významných stavebních veletrzích v ČR.