Jako jedna z nejlépe placených hvězd oblíbeného sitcomu by si Simon Helberg jistě mohl dovolit i dražší a lukrativnější sídlo než toto v Los Feliz, za které zaplatil „pouhých“ 6,9 milionu dolarů, nicméně jeho volba byla jistě skvělá, protože vila ve španělském koloniálním stylu je opravdu příjemným a ve všech směrech pohodlným bydlením.

Rezidence byla postavena ve 30. letech minulého století a zrekonstruována v moderním elegantním stylu. Leží v jedné z nejvyhledávanějších čtvrtí Los Angeles a svému majiteli poskytuje dostatek soukromí, neboť je obklopena zelení na více než akrovém pozemku. Samotná užitná plocha dvoupatrové vily je téměř 400 metrů čtverečních.

V přízemí stojí garáž pro dvě auta, ale i velký dvůr, kde je velká možnost parkování pro hosty. V zadní části zahrady najdeme velký bazén s prostornou terasou, jejíž část je skryta pod dřevěným trámovím. Zde je kromě zahradního nábytku umístěna také venkovní kuchyň s krbem a grilem, určená k přípravě zahradních večírků či oslav. Přímo za bazénem pak stojí malý domek pro hosty, který slouží jako samostatná jednotka pro návštěvy, které by uvítaly své soukromí.

Ze dvora se dřevěnými, ručně vyřezávanými dveřmi vchází do hlavní haly, jež je dvouúrovňová. Obě patra spojuje jednoduché elegantní schodiště. Z haly můžete vejít přímo do hlavního obývacího pokoje, kde na první pohled zaujme strop z tmavých dřevěných trámů, z něhož visí lustr z tepaného železa. V místnosti také stojí jednoduchý minimalistický krb. Obývací pokoj je propojen s jídelnou, kterou osvětluje asymetrický moderní lustr v kombinaci skla a mosazi.

Špičkově vybavená kuchyně nabízí dostatek prostoru, kuchyňskou linku i velký varný ostrov s extra silnou pracovní deskou z kvalitního dřeva. Nechybí zde prvotřídní designové spotřebiče. Francouzské dveře v přilehlém snídaňovém koutě vedou přímo na terasu s výhledem na bazén.

Kromě této hlavní terasy nabízí dům spoustu dalších menších teras a balkonů, příjemná zákoutí k odpočinku a meditaci a vedle bazénu je možné využít také vířivku. V zahradě se rovněž nachází zahradní jezírko s japonskými kapříky koi.

Tato nádherná vila není prvním majetkem v Los Angeles, který Simon Helberg vlastní. V roce 2011 koupil se svou manželkou, herečkou a producentkou Jocelyn Towne jiný dům s „hollywoodským rodokmenem“, a to od herce Charlieho Sheena. Jeho cena tehdy byla 2,9 milionu dolarů. Kromě toho si manželé udržují také vilu s více než šestiakrovým pozemkem v Carpinterii v Kalifornii. Ta je rovněž postavena ve španělském koloniálním stylu, obklopená starými rozložitými duby, nádhernými trávníky a vybavená jezdeckým zařízením, takže slouží částečně jako ranč. Za tuto nemovitost zaplatili přibližně 5,2 milionu dolarů.