Manželství Lauera a jeho ženy Annette Roque bylo právě rozvedeno a bývalí manželé se rozhodli prodat i nemovitost, kterou si pořídili během společného života. Sídlo nacházející se v North Havenu ve státě New York má nádherný výhled na moře, které leží od domu v docházkové vzdálenosti. Dům ležící na pozemku o čtyřiceti akrech koupili manželé v roce 2012, a to přímo od populární hollywoodské hvězdy Richarda Gera, známého z filmů Pretty Woman, První rytíř, Smím prosit či Šakal a mnoha dalších.

Původně moderátor požadoval za dům částku mnohem vyšší, a to 65 milionů dolarů, ale poté, co se nenašel zájemce, musel jít Matt Lauer s cenou dolů. Kromě rozvodu byl i dalším důvodem k prodeji nemovitosti fakt, že klid majitelů zde byl narušován senzacechtivými fotografy a jejich drony, které využívali, aby získali záběry ze života populárního moderátora a jeho rodiny. Lauer a Roque se tedy raději rozhodli nemovitost prodat a o finance se rozdělit.

Sama nemovitost je umístěna na nádherném, částečně zalesněném pozemku. Kromě hlavní budovy se na pozemku nacházejí dvě samostatné menší budovy, které jsou určeny pro návštěvy. V blízkosti hlavní budovy leží i velký plavecký bazén obdélníkového půdorysu, malý domek sloužící jako čajovna, rybník, který je přemostěn, a k domu patří u moře také soukromá pláž.

Dům, který byl původně postaven v roce 1902, sloužil Richardu Gerovi částečně také jako koňská farma. Během let prošla nejen hlavní budova, ale i přilehlé domy několika rekonstrukcemi. Dům je nyní energeticky úsporný, neboť se v něm nachází geotermální vytápění.

V hlavní budově, která má užitnou plochu kolem 650 metrů čtverečních, najdeme šest ložnic a sedm samostatných koupelen. Po celé délce hlavního domu vede terasa, která nabízí příjemný stín během horkých dní. Na terase stojí velmi pohodlný zahradní nábytek pro odpočinek majitelů i jejich hostů.

Kromě formálního obývacího pokoje, jídelny a skvěle a moderně vybavené kuchyně se zde nachází i rodinný pokoj a četné další místnosti určené pro odpočinek nebo sport a zábavu, jako jsou knihovna, posilovna nebo herna a venku stojící basketbalové hřiště. V mnoha místnostech jsou umístěny krby, které dodávají domu útulnou atmosféru. Venku lze nejen odpočívat na terase, ale je zde vystavěn speciální jídelní pavilon s krbem a venkovní kuchyní, takže je možné pořádat zde pohodlně party a grilování.

Podle dostupných informací údajně sestavil Richard Gere tuto nemovitost ze tří pozemků, které zakoupil během let 2005 až 2008, a to celkem za 11,3 milionu dolarů. Sídlo se nachází jen pár minut autem od centra Sag Harbor a nabízí výhled na Shelter Island Sound a Mashomack Preserve, pobřežní přírodní rezervaci.

Lauer a Roque se rozešli v roce 2017 poté, co moderátora televize NBC propustila kvůli zprávám o tom, že se dopustil sexuálního obtěžování. Zatímco Lauer se stěhuje z oblasti zcela pryč, jeho manželka zůstává nedaleko, neboť poblíž tohoto sídla vlastní ještě jednu nemovitost, kterou získala jako odstupné v rámci rozvodového řízení.