Stylově kuriózní domek patřil původně páru designérů, kteří zde fotografovali romantické svatby a pořádali různé akce. Domeček je obklopen přibližně dvouakrovým pozemkem, který skýtá díky často podivuhodně vzrostlým stromům příjemná a romantická zákoutí, což je pro fotografy učiněný ráj. Nicméně podle informací z médií tuto nemovitost nebude herečka využívat ani pro pracovní účely, ani jako své hlavní sídlo, ale pouze pro letní odpočinek.

Původní stavba z roku 1949 prošla modernizací a velkou rekonstrukcí. Nyní se zde nachází otevřené prostory, velká designová kuchyně a několik ložnic s koupelnami, vše ve stylu vintage. Kromě hlavního domu farmy se na pozemku nachází také “francouzská chalupa” z bývalé stodoly a malý domek s jedinou místností, kterou bývalí majitelé využívali pro svou designérskou a fotografickou práci. V domě také najdeme cvičební místnost na jógu či promítací sál s mokrým barem.

Nedaleko hlavní budovy jsou také umístěny stáje, kde jsou chováni koně k jezdeckým lekcím. Ty probíhají ve zdejší jízdárně a jsou zde velmi známé svou vysokou kvalitou v porovnání s okolní konkurencí. Zda si tyto výukové stáje podrží i Reese Witherspoon, je otázkou.

V zahradě se nachází koberce trávníku, na kterých jsou rozmístěna lehátka či zahradní nábytek pro venkovní stolování a lenošení.

Reese Witherspoon vlastní kromě této půvabné farmy také své hlavní sídlo v Pacific Palisades v Los Angeles, které koupila před pěti lety za více než 12 milionů dolarů, a také další nemovitost na Bahamách, kterou pořídila za 4,5 milionu dolarů. Vlastní také několik domů v Nashvillu v Tennessee, kde vyrostla a kde otevřela svůj první butik Draper James.