Krásné venkovské sídlo v Christchurch v Dorset bylo kdysi domovem spisovatele a autora dětských knih Roberta Southeye. Domek se nachází na okraji Národního parku New Forest a na mnoho lidí působí svou zvláštní pohádkovou atmosférou.

Na první pohled nikomu neunikne došková střecha zcela v „burtonovském“ stylu, která propůjčuje domku jedinečný vzhled a bezpochyby potěší všechny milovníky pohádek. Robert Southey, básník a nositel ceny za literaturu, zde žil se svou manželkou Edith v letech 1799-1805.

Domek prošel celkovou rekonstrukcí a původně byl uveden na trh před dvěma lety za částku 1,15 milionu liber. Nenašel se však žádný zájemce, a tak majitelé letos cenu snížili a doufají, že s prodejem konečně uspějí.

Domek vypadá zvenku opravdu jako vystřižený z pohádky, ale uvnitř se nachází velmi moderní elegantní interiéry. Nachází se zde čtyři ložnice, obývací pokoj, jídelna a menší snídaňový salonek, hlavní rodinný pokoj, který se příležitostně může stát pokojem pro hosty nebo pátou ložnicí, kuchyně, hlavní hala, koupelny a technická místnost. Takže ačkoli se na první pohled může domek zdát malý, uvnitř je prostoru více než dost.

Zatímco kuchyně, obývací a rodinný pokoj se nacházejí v přízemí, ložnice byly umístěny do prvního patra. Jedna z ložnic má dokonce samostatnou šatnu a vlastní koupelnu.

V chalupě jsou zachovány některé prvky z původní stavby, jako dřevěné podlahy, okenní rámy a hlavní trámy, jež jsou přiznány a dodávají domu originální a venkovský ráz. Rovněž další doplňky z vybavení byly restaurovány a láskyplně opatrovány současnými majiteli. Hořáky na dřevo nebo modrá kuchyňská skříň v kuchyni opravdu vypadají, jako by je medvědi potřebovali pro přípravu a uložení kaše.

Jedna z ložnic působí rovněž, jako by zde spali táta medvěd, máma medvědice a malý méďa Mišutka. Stojí zde tři oddělené postele, jen již nejsou velikostně rozdílné. Přestože domek byl renovován, majitelé velmi citlivě dokázali propojit moderní prvky s původními a udržet jedinečný historizující charakter nemovitosti.

Chalupa se také může pochlubit soukromou jižní zahradou s pěstěnými vzrostlými stromy, květinami a zde umístěnou garáží. V roce 2017 se majitelé Ian a Debra Fidlerovi, kteří zde se svými třemi dnes již dospělými dětmi prožili dvacet let, rozhodli domek prodat a pořídit si něco menšího.

Jak uvedli Fidlerovi pro realitní společnost: „Je to velmi zvláštní rodinný dům a cítíme se poctěni, že jsme tu mohli žít. Všechny naše děti však již vyletěly z rodného hnízda, a tak je správný čas najít si nějaké menší bydlení. Neplánujeme ale místo opustit, protože zde máme všechny přátele. Tato oblast je velmi krásná a jen pár minut odtud se nachází i krásná pláž.“