Hvězda akčních filmů, jako např. Aljaška v plamenech, Nico – víc než zákon, Přepadení v Pacifiku a dalších, Steven Seagal se rozhodl prodat svou haciendu ve městě Scottsdale. Sídlo se rozkládá na drsném 12akrovém pozemku.

Poté, co se v roce 2009 Seagal oženil se svou čtvrtou ženou, Erdenetuya Seagal, koupil tento akční drsňák o rok později scottsdaleskou nemovitost, a to za částku 3,5 milionu dolarů. Podle médií měl Steven Seagal vazby na kontroverzního bývalého šerifa Maricopa County Joea Arpaia, a dokonce si podle Washington Post pohrával s kandidováním na guvernéra Arizony v roce 2014.

Jeho politické ambice však nemohly být naplněny, protože Seagal v té době ještě nedosáhl pětileté délky pobytu ve státě, který je třeba pro politickou angažovanost a možnost kandidovat.

Nyní to však vypadá, že herec změnil názor nebo jej již politická kariéra neláká, a rozhodl se přestěhovat ze státu, kde se nachází nádherná památka Grand Canyon, pryč. Nechává zde tento nádherný dům z roku 2001 s pěti ložnicemi, se šesti koupelnami a téměř 900 čtverečními metry, který se rozkládá na 12 akrech nedotčené poušti v severním Scottsdale.

Dům je postaven pro luxusní bydlení, avšak v souladu s drsnou pouští, která ho obklopuje. Majitel se může kochat nádherným výhledem na golfové hřiště Chiricahua a na město Scottsdale.

Kromě hlavních místností, jako jsou ložnice, formální obývací pokoj a rodinný pokoj, kuchyně s jídelnou, k domu patří domácí kino, garáž pro tři auta, vybavená luxusními měděnými dveřmi, vyhřívaný bazén s vířivkou a domek pro hosty o rozloze 600 metrů čtverečních.

V současné době Seagal rád tráví čas v Rusku, kde díky svému obdivovateli Vladimiru Putinovi, kterého nazval „jedním z největších světových vůdců světa“, získal ruské občanství. Seagal je také kromě toho i občanem Srbska, kde vlastní studio bojových umění.

Herec je v současné době na turné po Evropě, kde se účastní různých interview a talkshow a vypráví příběhy ze svého pestrého života a kariéry.