Základem pro výrobu originálního vánočního přání budou barevné papíry, lepidlo a nůžky. Tvary vánočních motivů si můžete vytisknout na čtvrtku, vystřihnout a pak je obkreslovat na papír, ze kterého je chcete vystřihnout. Jako šablony se dají použít také vykrajovátka, která používáte na pečení. V papírnictví seženete i různé samolepky hvězdiček, případně třpytky na dozdobení.

Na vánoční přání lze ovšem lepit i třpytivé korálky nebo stužky a mašle. Lehce tužkou vyznačte body, kde korálky mají být umístěny, aby vytvořily tvar ozdoby nebo stromku. Děti je pak mohou lepit přesně "podle plánu". Pokud papír lepidlem příliš umatlají, místo zakryjte třpytkami a nechte zaschnout.

Vánoční přání - skládaný stromeček

Postupů na skládané papírové stromečky je celá řada. My jsme vybrali jeden z nejjednodušších. Z barevného papíru vystřihneme 5 čtverců o rozměrech 4x4 cm, 6x6 cm, 8x8 cm, 10x10 cm a 12x12 cm. Každý čtverec přeložíme napůl a oba horní rohy vzniklého obdélníku ohneme směrem k sobě, jako to vidíte na obrázku. Získáme tak části stromečku, které lepíme pod sebe na čtvrtku od nejmenší po největší. Dozdobíme hvězdou.

  • Tip: K výrobě vánočního přání poslouží také zbytky vánočních balicích papírů, staré notové záznamy nebo třeba i stránky zažloutlých rozpadlých knih. S takovými materiály mohou děti řádit celé odpoledne a kromě výdajů za lepidlo vás to nebude stát ani korunu.