Mezi americkými realitními agenty a společnostmi existuje jisté pořekadlo, že hlavní důvody, proč se lidé rozhodnou prodat svůj dům v době propadající se ekonomiky nebo při problémech na trhu s nemovitostmi, jsou tři D: death, divorce, debt (tedy smrt, rozvod a dluh). V případě malebného domu umístěného v podhůří blízko samotného Los Angeles je jasné, že důvodem je rozvod: hvězda televizních seriálů Lucifer, Kravaťáci, Kriminálka Las Vegas nebo Taková moderní rodinka Rachael Harris a profesionální houslista Christian Hebel se loni rozvedli asi po čtyřech letech manželství, a tak není žádným překvapením, že se rozhodli svůj rodinný dům prodat a peníze si rozdělit.

Nemovitost zakoupili teprve před dvěma lety, a to za částku 2,2 milionu dolarů, takže je vidět, že nemají žádný extra velký zájem na prodeji získat mnohem víc, jde jim spíše o to zbavit se společného majetku.

Z ulice téměř neviditelná, za živým plotem ukrytá rezidence ve stylu ranče se rozkládá na pozemku o velikosti zhruba 100 hektarů. Dům byl postaven ve 40. letech 19. století. Užitná plocha domu je téměř 300 metrů čtverečních a uvnitř se nachází čtyři ložnice s vlastními koupelnami, rodinný a formální obývací pokoj a prostorná kuchyně s jídelnou. Během doby, kdy jej manželé vlastnili, v něm provedli pouze několik menších úprav a změn, ale většinou to byla jen „kosmetická“ vylepšení.

Celý dům je vlastně soustředěn kolem centrální místnosti, obývacího pokoje, který působí velmi vzdušně a prosvětleně, díky velkému množství prosklených ploch a bílému trámovému stropu. Dominantu místnosti tvoří krb, nad nímž stojí velká plochá obrazovka.

Obývací a jídelní část odděluje bar s nápojovými lednicemi umístěnými pod pultem. Vedlejší kuchyně působí lehce retro, zejména velmi půvabný je malý jídelní stolek s lavicí zabudovaný do kuchyňského výklenku. Klasické bílé skříňky kuchyňské linky kontrastují s nerezovou ocelí spotřebičů a nabízejí velký úložný prostor na nádobí i potraviny.

Hned vedle obývacího pokoje z druhé strany se nachází útulná knihovna, kde opět najdeme kamenný krb a spoustu polic s knihami, od země až ke klenutému stropu. Světlo sem propouštějí čtyři obrovská křídlová okna.

Ložnice jsou efektivně seskupeny kolem dlouhé chodby a zahrnují tři pokoje pro hosty a pěknou soukromou a velmi prostornou hlavní ložnici, která nabízí velkou šatnu, koupelnu vyloženou mramorem a francouzské dveře vedoucí do dvora.

Na opačné straně domu, diskrétně schovaný za kuchyní, je vchod do místnosti, jež je používána jako hudební studio, ale snadno ji lze přeměnit v další ložnici.

Plochá travnatá předzahrádka umožňuje soukromí obyvatelům, zároveň je však dostatečně velká, aby se do ní vešel bazén, pokud by to budoucí majitelé chtěli. Vedlejší krytá terasa dlážděná kamenem nabízí příjemné posezení u venkovního starožitného krbu. Na terase stojí rovněž vestavěný gril a jezírko napájené skalním vodopádem.

Daňové záznamy ukazují, že Rachael Harris vlastní ještě další menší domek v Los Angeles, místo se dvěma ložnicemi na klidné, úzké a málo známé slepé uličce v oblasti Los Feliz, který si pořídila roku 2004 za 600 000 dolarů. A v roce 2014 investovala více než 1,7 milionu dolarů do krásně zrekonstruovaného třířadového domu, který se datuje do konce 18. století, v nádherné stromy lemované ulici v historickém centru New Yorku, v sousedství Harlemu.