Jason Blum patří k nejúspěšnějším a nejplodnějším tvůrcům moderního hororu v současné době. Jeho společnost Blumhouse Productions uvedla na filmová plátna či do televize mnoho filmů či seriálů s hororovou tematikou paranormálních aktivit, zombie a dalších, jako jsou např. seriál Očista (The Purge) či thrillery Whiplash, Sinister či remake filmu Halloween z roku 2018. Jeho filmy Rozpolcený (Split) nebo Uteč (Get Out) z let 2016-2017 vydělaly více než 500 milionů dolarů, a to pouze ve Spojených státech!

Přestože autor hororů vlastní již minimálně tři další opulentní nemovitosti, rozhodl se nyní pro další rezidenci, a to v oblasti Westside na západě Los Angeles, nedaleko půvabného kaňonu Santa Monica. Stavba a pozemek jsou zabezpečeny propracovaným poplašným systémem, ale zároveň jsou obehnány vysokým plotem, zčásti živým, jenž skýtá majiteli dostatek soukromí. Od hranic pozemku až k domu vede dlouhá příjezdová cesta.

Dům byl postaven v 70. letech minulého století pro filmaře Johna Whitneyho, který si pro tuto práci najal známého a nápaditého architekta Franka Gehryho. Celý obytný komplex sestával z řady oddělených, avšak vizuálně vzájemně souvisejících objektů. Celá nemovitost byla dokončena v roce 1981 a byla pojmenována jako „Dům filmaře“. Její autor Gehry se díky ní ještě více proslavil. Majitel rezidence John Whitney byl však koncem 80. let již unaven z komplikací, které přinášelo bydlení v oddělených domcích, a tak pozval architekta Marka Macka, aby rezidenci přestavěl. Ten sjednotil všechny objekty v jedno velké sídlo.

Domem prošlo několik majitelů, kteří jej různě přestavovali a vtiskli mu svůj styl. Snad nejvýraznější změnou prošla rezidence poté, co ji koupil v roce 2005 politicky vlivný podnikatel Keith Brackpool, který k původní rezidenci nechal přistavět další skromnější, avšak velmi moderní nemovitost, která dnes slouží jako samostatná jednotka například pro hosty nebo personál.

Na podzim roku 2018 uvedla společnost Brackpool na trh celou nemovitost s pozemkem o výměře 1 akr a s cenou 18,5 milionu USD. Ale během roku a půl se nepodařilo najít kupce. Až teď, kdy společnost přišla se zajímavou slevou 4,2 milionu dolarů, si již Jason Blum nechal říct.

Samotný dům je obehnaný mohutnými stromy poskytujícími příjemný stín během horkých dní. Uvnitř hlavního domu podobného skleníku se sluneční paprsky filtrují skrz četná střešní okna, která propůjčují místu jakousi muzejní atmosféru. Všude v domě jsou dlouhé chodby a leštěné betonové podlahy. Mezi nejpozoruhodnější vybavení patří venkovní kino s krbem a hlavní apartmá s výhledem na kaňon.

Vedlejší domek je elegantně ukryt mezi stromovím a působí jako nenápadný doplněk k hlavní budově. Kromě ložnic a obývacího pokoje má vlastní plně vybavenou kuchyni se středovým ostrovem a velkou posilovnu.

Na pozemku se nachází nejen perfektně upravená terasa se zahradou a velkým venkovním bazénem, ale také stinná místa se vzrostlým stromovím, rokle a potok, odkud se v noci ozývá kvákání žab. I přes tento pocit odloučenosti od civilizace se nemovitost ve skutečnosti nachází pěší chůzí pouze pár minut od Tichého oceánu a jen několik minut budete potřebovat, abyste se autem dostali na hlavní třídy s obchodními centry a restauracemi.

Kromě své nové nemovitosti za 14,3 milionů dolarů v Santa Monice má Blum ještě dalších 26 milionů dolarů v jiných luxusních nemovitostech. Před dvěma lety zaplatil 9,5 milionu dolarů za historické sídlo v hlídané enklávě Fremont Place a v exkluzivní rezidenci Ritz-Carlton Residences v Downtown L. A. Loni navíc investoval dalších 10 milionů dolarů do moderního městského domu v newyorské čtvrti Brooklyn.