Basketbalová legenda a nynější sportovní analytik společnosti TNT „Inside the NBA“ koupil nemovitost v roce 1993 za 4 miliony dolarů a přeměnil tuto neokoloniální vilu o rozloze přibližně 2300 čtverečních metrů na mimořádnou a trochu extravagantní rezidenci. Doslova mega sídlo Sunshine State má přes 3 000 metrů čtverečních užitné plochy! Nachází se v něm 12 ložnic a 15 koupelen (jedenáct z nich je úplných a čtyři jsou částečné, tedy s toaletou a umyvadlem, ale bez sprchy či sprchového koutu).

Rezidence se nachází podél břehu jezera Butler, blízko Orlanda na Floridě, v jedné z nejlépe hodnocených golfových komunit na Floridě, Isleworth Golf and Country Club. Původní cena, za kterou se basketbalista snažil tuto rezidenci prodat již před několika lety, byla celých 28 milionů dolarů. Nyní je nabídka o poznání příjemnější a O´Neal doufá, že se mu konečně podaří rezidenci prodat.

Dům stojí na čtyřakrovém pozemku, který je ohraničen a obehnán většinou živým plotem a také hlídán zabezpečovacím kamerovým systémem. Samotný dům je obehnán desetimetrovou zdí, jež chrání soukromí majitelů i jejich hostů. Mimořádně prostorné uspořádání „zámku“ bez problému spojuje vnitřní a venkovní bydlení.

Kromě klasických místností, jako jsou ložnice, rodinný obývací a formální obývací pokoj, se v domě nachází také tzv. doutníkový pokoj s barem, divadlo a pokoj s egyptskou tematikou či herna. Kuchyni by mohl majiteli závidět i leckterý šéfkuchař, neboť je jedním slovem obrovská a naprosto skvěle vybavená těmi nejmodernějšími spotřebiči. K dispozici je rovněž garážové stání pro 17 i více aut, neboť O´Neal je velkým milovníkem automobilů a motorek.

Přímo uvnitř domu se také nachází vnitřní kryté basketbalové hřiště, které legendě sloužilo k tréninkům. Jeho rozloha je téměř 600 metrů čtverečních! Venku se pak nachází plavecký bazén o rozměrech 30 x 5 m. Na terase najdeme venkovní kuchyň a vybavení pro zahradní party a grilování a také pohodlný zahradní nábytek.

Vzhledem k tomu, že slavný basketbalista měří 2,16 metrů, všechny místnosti v domě jsou velice prostorné a s vysokými stropy. Nejvíce je to patrné například v hlavním apartmá, zvaném master suite, tedy v ložnici majitele, kde uprostřed obrovské místnosti o rozloze téměř 100 metrů čtverečních stojí kruhová velká postel vyrobená přímo na zakázku. Postel i lůžkoviny jsou opatřeny logem Superman.

Kromě tohoto luxusního sídla vlastní Shaquille O´Neal také 15akrový předměstský statek asi 45 km od centra Atlanty, který v roce 2017 získal za 1,15 milionu dolarů. Nedávno zakoupil dům o rozloze 520 čtverečních metrů v předměstské oblasti Los Angeles v oblíbené komunitě Bell Canyon.