Elfí královna Galadriel ze slavného Pána prstenů nebo také královna Alžběta I., abychom vyjmenovali alespoň dvě z jejích nejznámějších rolí, se spolu s manželem rozhodla prodat nádherný dvoupodlažní byt v budově The Astor v Sydney. Dům se nachází nedaleko nejslavnější sydneyské památky, a tou je Státní opera. Dům The Astor patří mezi atraktivní a vyhledávané historické budovy, byl postaven již roku 1923 a byty v něm jsou obývány z velké části dalšími významnými osobnostmi. Cate Blanchett s manželem zde koupili byt před pěti lety a zaplatili za něj 8 milionů dolarů.

Velmi prostorný dvoupatrový byt o rozloze 400 metrů čtverečních kdysi vlastnil Barry Humphries, australský herec, komik a satirik a také spisovatel. Původně zde byly tři byty a jejich sloučením vznikl tento nádherný luxusní velkometrážní byt s obrovskou terasou, z níž mají majitelé výhled na okolí včetně pobřeží a budovy Státní opery.

Nejen velký počet metrů, ale také ladění barev do bílé a pastelových a velké množství velkých prosklených ploch propůjčují bytu vzdušnost, lehkost a optickou prostornost. Rovněž dřevěné podlahy zvolené v bledém tónu přispívají k celkovému velmi čistému a elegantnímu dojmu.

Obě poschodí jsou propojena zakřiveným, bílým futuristickým schodištěm, jež prostory vzájemně opticky sjednocuje. Interiér je také vyzdoben uměleckými díly v moderních barvách pop-artu, která dodávají bytu jakousi atmosféru galerie. Tato díla připomínají umělecké kořeny rodiny Cate Blanchett.

Cate (51), jež si dále zahrála například zlou macechu v Popelce, dále ve filmech Zápisky o skandálu nebo Jasmíniny slzy, kde získala dokonce ocenění za nejlepší ženskou roli v podobě Zlatého glóbu i Oscara, její manžel Andrew (54) a jejich čtyři děti, synové Dashiell (18), Ignatius (12), Roman (16) a dcera Edith (5), nyní sídlí ve Velké Británii. Rodina má v Sydney ještě jednu nemovitost, byt na nábřeží v Elizabeth Bay, který si koupili v roce 2013, a to za 1,92 milionu australských dolarů.