Dočtete se

Jaro je tady, ale my se budeme zabývat pasivními domy. Proč? Protože na jaře se začíná stavět. Protože když stavíte, už musíte přemýšlet „pasivně“. Protože tahle zima nás přesvědčila, že s tím oteplováním to není až tak horké.

Pasivní domy. To je velké téma. Spousta lidí se bojí, že se v nich nedá dýchat, že jsou drahé, že… Prostě spousta předsudků, které musí být vyvráceny. Jak? Nejlépe tím, že lidé, kteří v takových domech už bydlí, budou o nich mluvit. A my našli člověka, který v pasivním domě bydlí. A nejen to. On si ho sám navrhl, vyprojektoval i postavil. A tak jsme ho vyzpovídali. A víte, co nám řekl? „Cílem byl dobrý dům, nikoliv pasivní.“ A je jasné, že špatný dům si architekt sám sobě nepostaví.

A co dál? Budeme se zabývat rekuperačními jednotkami, účinnosti elektrického vytápění nebo i okny. Ale konec stavby. Pojďme se podívat třeba na právní otázku, která je stále aktuální. A ne málo. Možná více, než kdy jindy. Nově se totiž budou upravovat vztahy mezi vlastníky a spoluvlastníky. Třeba se od konce února vrací do zákona předkupní právo spoluvlastníků. Víte to?

Ale nám v redakci se líbí ještě jeden článek. Jmenuje se Sci-fi vize. Ano, je to o tom, co zajímavého v nábytku, designu a technologiích v domech se poslední dobou objevilo. Něco, co vyniká nad ostatní svou vizí budoucnosti, originalitou… Třeba levitující reproduktor – WOW!

Z interiérů ještě musíme vyzdvihnout velmi inspirativní články o koupelnách a chalupářském stylu v nábytku a doplňcích.

A samozřejmě, že v dubnovém čísle najdete mnoho a mnoho dalších zajímavých věcí. Spousty návštěv, nápadů a inspirace.

  • Reality: Vyšší výnos z pronájmu? Zkuste Airbnb
  • Interiér: Chalupářský styl
  • Zahrada: Zahrada ve žluté

Objednat lze samostatné číslo nebo získat předplatné

Stáhnout si svůj oblíbený časopis můžete i v elektronické podobě

  • Váš oblíbený časopis si můžete číst ihned a bez stahování
  • Jednoduše získáte okamžitý online přístup k aktuálním verzím nebo archivu
  • Vybrat si můžete jednotlivá vydání nebo předplatné
  • To vše za výhodnější cenu než ve stánku!