Všechno se musí stihnout do prvních mrazů, sněhů, Vánoc. Mnohdy se tyto tři termíny slučují, protože slušnou zimu si v naší české kotlině už ani nepamatujeme. Vánoce na sněhu byly kdy? Víte to? Ale i tak nesmíme nic podcenit, protože spoléhat na to, že zima bude zase mírná, prostě nejde. Plánovat betonáž základové desky na půlku prosince je nerozum.

A tak my budeme v říjnovém čísle spíš myslet na teplo. Velké téma energeticky šetrných domů tu rozebíráme třeba z hlediska tepla. Tepla, které vyrobíme spálením dřeva nebo plynu. Prostě plamen v domech stále neuhasl a my se snažili dobrat pozitiv i negativ vytápění a ohřevu vody právě pomocí plamene. Samozřejmě, že v dalších číslech se zaměříme na verze s elektřinou, ale nepředbíhejme.

Kdo hledá spíš inspiraci, tak by měl nalistovat naše rubriky o interiéru. Tady máme třeba dvě zcela protichůdné styly – neutrální, který není nudný, a divoký styl Hollywoodu. Prostě něco pro každého. A k tomu i hromadu zajímavých moderních a klasických svítidel či baterií do koupelen.

Na zahradě se pak setkáme u romantických záhonků plných modrých hortenzií, plaménků, aster, pupkovců, u tmavých pomněnek, namodralých česneků nebo purpurových zběhovců. Modrá prostě bude vládnout.

Kdo není romantická duše a raději tu práci, tak by neměl vynechat článek o křovinořezech. Věřte, že rozdíl mezi dobrým a špatným křovinořezem je ohromný a plný bolestivých zad, zničených nervů a cest do servisů.

A samozřejmě, že v říjnovém čísle najdete mnoho a mnoho dalších zajímavých věcí. Spousty návštěv, nápadů a inspirace. Tak pěkné čtení přeje vaše redakce nejčtenějšího časopisu o bydlení DŮM&ZAHRADA a nesmutněte nad tou chabou úrodou. Příští rok to bude určitě lepší.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.