Dočtete se

Červnové číslo časopisu Dům&Zahrada si ve stavebních tématech bere na paškál hlavně dřevostavby. Někdo si pod nimi představuje roubenky, jiný zase odlehčené konstrukce vyplněné vatou. My se podívali na všechny verze, kterých je opravdu víc.

Dřevostavby stále více získávají na významu. Dřevo se znovu stává oblíbeným materiálem. Znovu se dostává do popředí kvůli ekologii, obnovitelným zdrojům, ale i kvůli ceně. Navíc je to i tím, že druhů dřevostaveb je velké množství. Je jich pět a v nich jsou zanořeny ještě další skupiny. Vybrat si tak může každý. Ať ten, kdo má rád roubenky, tak i ten, který nechce, aby se vůbec poznalo, že jde o dřevostavbu.

Dřevostavbám se věnujeme i na jiném místě časopisu. Díváme se, jestli je nějaký rozdíl mezi dřevostavbou a zděným domem, pokud člověk chce postavit pasivní dům. Co zjišťujeme? Rozdíly tu jsou, ale vlastně jen malé. Pasivní dům lze postavit prakticky z čehokoli. Je třeba jen dbát na pořádné provedení.

Ale pojďme se podívat dál. Třeba v interiérových tématech se podíváme na několik krásných témat. I když nemáme žádné moře, paradoxně je u nás hodně oblíbený námořnický styl. A tak se podíváme, jaké krásné věci, doplňky a zařízení do bytu v tomto stylu můžeme najít.

To, co vás ale možná bude zajímat ještě víc, je stále oblíbenější trend velkoformátových obkladů. Dlažba i dlaždičky téměř beze spár jsou prostě in a i když jsou dražší a špatně se s nimi manipuluje, vypadají prostě skvěle.

Na zahradě přivoníme k pivoňkám, zavoní nám i máta a postavíme nějaké gabiony. A pokud se chcete vykoupat, tak se budeme brouzdat v nabídkách bazénů.

  • Stavba: Stínění
  • Interiér: Smoothie
  • Zahrada: Práce v červnu

Objednat lze samostatné číslo nebo získat předplatné

Stáhnout si svůj oblíbený časopis můžete i v elektronické podobě

  • Váš oblíbený časopis si můžete číst ihned a bez stahování
  • Jednoduše získáte okamžitý online přístup k aktuálním verzím nebo archivu
  • Vybrat si můžete jednotlivá vydání nebo předplatné
  • To vše za výhodnější cenu než ve stánku!