Dočtete se

Úpravy podkroví bývají značně složitá. Ze svislých stěn jsou šikmé, problémy jsou s teplotou, rozvody, podlahami, osluněním… A tak si tohle téma zasloužilo naší větší pozornost.

V jednom čísle jsme se tak zaměřili na úpravy podkroví. Na co nezapomenout, jaké materiály použít, z čeho stavět příčky i podlahy, jaká okna osadit… Prostě se snažíme zaměřit na tyhle hlavní problematické body. Samozřejmě, že jich je víc, jako je třeba šíření hluku, ale to už přesahuje naše prostorové možnosti.

Ze všech problémů jsme vybrali ale jeden, který vás možná bude zajímat nejvíc. Je to návrh kuchyně v podkroví. Možná se to nezdá, ale právě tahle část bytu je jedním z nejproblematičtějších míst. Představte si třeba, že musíte vytáhnout do nejvyššího patra v domě odpady a vodu do míst, kde člověk může stát. Takže třeba doprostřed místnosti. A na problém je zaděláno. Na šikmou střenu nezavěsíte skříňky a další a další problémy.

Pak musíme upozornit ještě na jeden článek. Jde o rekonstrukci domu do pasivního standardu. I to jde. Ano, je to často složitější, než stavba nového, ale jde to. S Centrem pasivního domu jsme připravili článek i s ukázkou jednoho domu, který byl do pasivního standardu zrekonstruován. Majitel potvrdil, že to nebylo jednoduché, ale on udělal maximum, aby dům byl perfektně zaizolovaný.

V článcích o interiéru je nejdůležitější asi ten, který je zrovna aktuální – pokoj pro školáka. To je ohromné téma protože přechodem ze školky se dítě nezbavuje svých hraček, ale přitom potřebuje místo pro učení a soustředění. Už má i jiné zájmy.

A kdo přelistuje až do zahradní části, najde tu jak články o jiřinkách či saturejce, ale také o opěrných zídkách. O různých opěrných zídkách z mnoha materiálů. Tak se inspirujte, dobře si počtěte a my už nyní připravujeme další zajímavé číslo.

  • Stavba: Podkroví
  • Interiér: Kov v interiéru
  • Zahrada: Jiřiny

Objednat lze samostatné číslo nebo získat předplatné

Stáhnout si svůj oblíbený časopis můžete i v elektronické podobě

  • Váš oblíbený časopis si můžete číst ihned a bez stahování
  • Jednoduše získáte okamžitý online přístup k aktuálním verzím nebo archivu
  • Vybrat si můžete jednotlivá vydání nebo předplatné
  • To vše za výhodnější cenu než ve stánku!