Nešlo o první stavební počin majitelů - „V osmdesátých letech jsme si postavili už jeden domek v rodinné zástavbě, kde nás ale od sousedních plotů dělily na každé straně jen čtyři metry,“ popisuje majitelka. Zkušenosti z předchozí stavby se rozhodli majitelé naplno využít. „Manžel je nadšený stavitel-amatér. Domek jsme si navrhli sami, jen maličkosti jsme konzultovali s projektantem. Poznatky pro návrh jsme postupně získávali z časopisů a debatami s odborníky. Realizaci jsme prováděli svépomocí, najali jsme si jen zedníky a elektrikáře.“ V přízemí rodinného domu se nachází obývací pokoj spojený s kuchyní a halou. Dále koupelna, WC a pracovna. Z obývacího pokoje je vstup do krytého bazénu a druhými dveřmi na terasu, na kterou volně navazuje zahrada. Vstupními dveřmi je možno přejít do obytné části nebo do technické místnosti s prádelnou a dále pak do garáže.

Domy našich čtenářů

Podkroví poskytuje dostatečný prostor pro ložnici, tři pokoje, koupelnu s WC a malou půdu pro uložení sezonních věcí. Zdrojem tepla je tepelné čerpadlo, nejčastěji ale majitelé využívají kachlový krb s teplovodním výměníkem.

Pozemek nebyl původně oplocen, oddělen byl jen valem z navezené hlíny, který je osázen zelení. Kvůli novému čtyřnohému členovi domácnosti je ale pro jistotu kolem domu dočasný plot, který zřejmě bude v budoucnu odstraněn. Zahrada je navržena de facto jako bezúdržbová. „Určitou péči samozřejmě vyžaduje, ale pořád je to spíše radost než starost,“ podotýká paní domu. Majitelé jsou ve svém domě maximálně spokojeni: „Bydlení je vzdušné, prostorné a zajistí pocit soukromí pro všechny členy rodiny,“ uzavírá naše čtenářka.