Kdybychom měli každé číslo nějakým vhodným způsobem definovat, tak tohle by šlo jednoznačně determinovat slovy „Vaše domy“. Nejde ani tak o tradiční rubriku Návštěvy, která tentokrát přináší opravdu výjimečná díla, ale spíš o to, že v minulých měsících jste měli možnost sledovat na stránkách našeho časopisu i zde, na serveru www.dumazahrada.cz, anketu TOP DOMY 2013 a také soutěž DOMY NA MÍRU. V obou šlo hlavně o vás.

Prvně jmenovaná anketa vás nechala vybírat nejlepší dům v současné nabídce investorů a druhá pak tuto myšlenku rozvinula do v Čechách unikátního projektu, kdy podle vašich přání navrhovali architekti dům, který by se zařadil do katalogové nabídky společnosti Haas Fertigbau Chanovice.

Zájem o obě akce byl obrovský. A v novém čísle se dozvíte výsledky, podíváte se zblízka na vítězné projekty i projekty, které si zasloužily uznání odborných porot. Ostatně o nejlepší Dům na míru můžete ještě stále hlasovat v naší elektronické soutěži, která stále probíhá zde, na našem webu.

Ale zpátky k časopisu a jeho dubnovému číslu. Hlavním tématem tohoto čísla jsou šikmé střechy. Zaměřujeme se na trendy a novinky v oblasti střešních krytin a jejich doplňků, zkušený stavitel Roman Brabec přidává cenné rady z praxe. Pokračuje seriál o stavbě energeticky úsporného domu, dnes na téma vzduchotěsnost. Dozvíte se v něm, jak funguje blower-door test nebo k čemu je dobrá termodiagnostika vašeho domu. Úsporám se věnujeme ještě jednou v tématu o vytápění. Přibližujeme novelu Zákona o hospodaření energií a přidáváme přehled novinek v nabídce topných zdrojů.

Ke všem tématům najdete na našem webu již dnes několik zajímavých článků a celý měsíc s tím budeme pokračovat. Tak například se budeme věnovat v malém seriálu střešním krytinám. Stále tu máme seriál o oknech, jejich typech, správném výběru, zapravení do stavby i jejich následném servisu atd. Jen několik příkladů:

Pokud si chcete nové číslo časopisu DŮM&ZAHRADA objednat, všechny informace o předplatném najdete zde. Také tu máme pro vás nabídku elektronického předplatného. Časopis si totiž můžete objednat i do vašeho počítače, tabletu či mobilu prostřednictvím elektronické služby publero.