Dům a zahrada je měsíčník, který se komplexně zaměřuje na rodinný dům. Věnuje se zejména jeho architektuře, stavbě, rekonstrukci, vybavení a zařízení interiéru a úpravě zahrady. Přináší návštěvy pozoruhodných rodinných domů, názory architektů a odborníků, ale hlavně praktické informace a tipy pro všechny, kdo rodinný dům staví, bydlí v něm či o bydlení ve vlastním sní. Časopis vychází od roku 1996. Dvanáct standardních čísel pravidelně doplňují speciální vydání. Poslední speciál se věnuje tradiční soutěžní přehlídce TOP DOMY a přináší úplný přehled přihlášených firem, domů a projektů.

Časopis Dům a zahrada je dlouhodobě nejčtenější časopis o bydlení. Podle výzkumu čtenosti Media projekt za třetí a čtvrté čtvrtletí roku 2012 časopisu Dům a zahrada meziročně vzrostla čtenost o 38%. V roce 2011 časopis prošel výrazným relaunchem a související změnou grafické úpravy. Redakce zavedla řadu nových rubrik, více se zaměřila na architekturu, její osobnosti, interiérové trendy a současný design. Moderní podobu získalo také logo časopisu. Vydavatel pravidelně vyhodnocuje trendy v oblasti bydlení a podle poptávky po aktuálních informacích přizpůsobuje časopis novým a náročnějším požadavkům současných čtenářů.

Nejenže časopis sleduje aktuální stav trhu rodinného bydlení, ale také se aktivně zapojuje do jeho zlepšování. Díky soutěži Domy na míru, která proběhla v souladu se soutěžním řádem České komory architektů, se podařilo nalézt několik špičkových projektů rodinných domů odpovídajících současným nárokům na bydlení, splňujících nejpřísnější technické parametry a navržených na vysoké architektonické a estetické úrovni.