Zimní měsíce s dlouhými večery jsou ideální čas na zklidnění těla i duše. Přišli jste z práce, z procházky, z nákupu a jste celí promrzlí, unavení a do ničeho se vám nechce? A z knihovny se na vás dívá stále ještě neotevřená kniha, kterou vás kdosi obdaroval o letošních Vánocích? Pravá chvíle usednout do křesla, zabalit se do příjemně měkoučké deky, rozsvítit stolní lampu a se šálkem dobrého čaje se ponořit do nového příběhu.

Pokud je před vámi víkend a venku prší, fouká vítr a je nevlídno, věnujte tento čas svým nejbližším i sobě, uspořádejte si s dětmi pyžamový den, nikam nespěchejte a chvíle her proložte chvílemi klidu s nádhernými pohádkami, které dětem přečtete. Česká literatura je jimi proslulá. Snad ani neexistuje domácnost, kde by se nenašla dětská kniha, dobrý román, detektivka nebo humorné povídky. Vždyť o Češích se neříká zbytečně, že jsou národem náruživých čtenářů.

CELÝ ČLÁNEK NAJDETE V ČASOPISU DŮM&ZAHRADA 2/17. Objednat lze samostatné číslo nebo získat předplatné, a to přes e-mail: predplatne-casopisu@vlmedia.cz, online na Předplatné časopisů nebo telefonicky: 272 015 015. Je tu možnost i elektronického předplatného pro vaše mobilní telefony, počítače či tablety.