Pasivní domy. To je velké téma. Spousta lidí se bojí, že se v nich nedá dýchat, že jsou drahé, že… Prostě spousta předsudků, které musí být vyvráceny. Jak? Nejlépe tím, že lidé, kteří v takových domech už bydlí, budou o nich mluvit. A my našli člověka, který v pasivním domě bydlí. A nejen to. On si ho sám navrhl, vyprojektoval i postavil. A tak jsme ho vyzpovídali. A víte, co nám řekl? „Cílem byl dobrý dům, nikoliv pasivní.“ A je jasné, že špatný dům si architekt sám sobě nepostaví.

A co dál? Budeme se zabývat rekuperačními jednotkami, účinností elektrického vytápění nebo i okny. Ale konec stavby. Pojďme se podívat třeba na právní otázku, která je stále aktuální. A ne málo. Možná více než kdy jindy. Nově se totiž budou upravovat vztahy mezi vlastníky a spoluvlastníky. Třeba se od konce února vrací do zákona předkupní právo spoluvlastníků. Víte to?

Ale nám v redakci se líbí ještě jeden článek. Jmenuje se Sci-fi vize. Ano, je to o tom, co zajímavého v nábytku, designu a technologiích v domech se poslední dobou objevilo. Něco, co vyniká nad ostatní svou vizí budoucnosti, originalitou… Třeba levitující reproduktor – WOW!

Z dalších článků ještě musíme vyzdvihnout velmi inspirativní články o koupelnách a chalupářském stylu v nábytku a doplňcích. A na zahradě se zasníme, jaké by to bylo, kdybychom se rozvalili u zapuštěného bazénu. Nebo nemusíme jen snít? Tenhle článek vám dá i rady, pokud něco takového plánujete.

A samozřejmě, že v dubnovém čísle najdete mnoho a mnoho dalších zajímavých věcí. Spousty návštěv, nápadů a inspirace. Tak pěkné čtení přeje vaše redakce nejčtenějšího časopisu o bydlení DŮM&ZAHRADA.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.