Tak třeba náš článek o dřevostavbách. Víte co je paropropustnost? Že víte? A víte, jak souvisí se vzduchotěsností? Že jsou to dva termíny navzájem se vylučující? Ale kdeže. Představte si, že třeba pokud máte difuzně otevřenou stavbu, musí být paropropustná a zároveň vzduchotěsná? To jste nečekali, že? A takových špeků je ve stavebnictví spousta. Takže jsme si řekli, že tomu dáme nějaký rámec, vysvětlíme pojmy, upravíme povědomí čtenářů, aby v tom měli pořádek.

A takových věcí je samozřejmě hodně, kde si myslíme, že je nám to jasné a nakonec… Chcete ještě nějaký příklad? Co takhle zámky? Znáte zámky třídy bezpečnosti 4? Ano? A čemu takový zámek musí odolat? A když si pořídíte kvalitní zámek a kvalitní dveře, co takhle kování? Víte, ono totiž nestačí, když si pořídíte bezpečný zámek, ale strčíte ho do kování z tenkého plechu, které se rozpadne pod prvním kopancem.

Ale abychom vás nezahltili informacemi. Máme u nás samozřejmě i hromady inspirací. Naše návštěvy jsou tentokrát opravdu nádherné. Podíváte se třeba do tichého údolí Orlických hor. Fantastická romantika, kterou opanoval dům profesionálního tesaře. Poznáte ho snadno. Ano, to je ten dům na titulu časopisu.

Pokud chcete nějakou modernu, pak doporučujeme naši tradiční rubriku Architektura, která tentokrát představuje ještě nerealizovaný dům, který je u pětačtyřicetistupňového svahu. Jak to, že je u něj? Protože ho neuřezává, nezakopává se do něj. Prostě jde podél něj. Je to moc zajímavé. Podívejte se.

Z dalších článků vyzdvihneme třeba interiérové inspirace Marokem, barvou moře a ložnici zařídíme… no prostě božsky. A také navštívíme jednu nádhernou zahradu a poradíme s výběrem sekaček.

A samozřejmě, že v srpnovém čísle najdete mnoho a mnoho dalších zajímavých věcí. Spousty návštěv, nápadů a inspirace. Tak pěkné čtení přeje vaše redakce nejčtenějšího časopisu o bydlení DŮM&ZAHRADA.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.