Druhé číslo roku 2018 časopisu Dům&Zahrada se soustředí na rekonstrukce. Ale tak nějak jinak, než jste u nás zvyklí. Tohle číslo totiž neukazuje jen výsledek, ale i to, jak vypadaly domy před rekonstrukcí. Poznáte tak leckdy zoufalou situaci, kterou majitelé cílevědomou prací změnili na něco úžasného.

A abychom se nezastavili jen nad překvapenými vzdechy, půjdeme ještě dál. Ukážeme vám i příklad toho, že rekonstruovat se vyplatí i po stránce finanční. Máme pro vás konkrétní dům z osmdesátých let, kde se majitelé rozhodli pro výměnu kotle na tuhá paliva za tepelné čerpadlo. Kolik je to stálo? Kdy se jim to vrátí? Jaké jsou jejich zkušenosti s provozem tepelného čerpadla? To jsou otázky, na které naleznete odpovědi v našem článku. Velmi podobný je pak náš seriál o stavbě pasivního domu z pohledu architekta, stavebníka a majitele v jedné osobě. Tento díl se zaměří právě na použité technologie, aby dům vyhověl požadavkům na pasivní dům.

Pojďme však i do interiéru. Nechceme vás nudit jen technickými daty, a tak se uvnitř ohřejeme u dřeva. Nebudeme ho však přikládat do kamen, ale použijeme ho na nábytek, podlahu i doplňky. Dřevo je neodmyslitelnou nádhernou součástí interiérů a lze ho jen těžko nahradit. Sami se přesvědčte, jak je nádherné.

Zahradníci se jistě ptají, co budeme tentokrát probírat z jejich ranku. Nebude to nic jiného než poslové jara sněženky. Jsou krásné, jsou křehké a rostou si, kde chtějí. Ale víte, že je lze jednoduše i pěstovat a rozmnožovat? Jak? Tak to si kupte náš časopis.

Pokud vás něco zaujalo, neváhejte a časopis si kupte, máte několik možností. Časopis najdete téměř na každém stánku, u benzinové pumpy apod., nebo můžete využít předplatného. (Informace o klasickém tištěném předplatném najdete zde) nebo zde v elektronické podobě pro vaše počítače, tablety a telefony. Objednat si jej můžete také přes e-mail na send@send.cz nebo telefonicky na 272 015 015.